Odotuksen piina jatkuu vielä – uusi Torment-roolipeli jää ensi vuodelle

Torment: Tides of Numeneran kehitys alkaa lähestyä loppusuoraa, mutta aivan vielä täydessä muodossa se ei ehdi saataville täksi vuodeksi.

2.11.2015 22:08

Wasteland 2 -kehittäjä inXilen seuraava saataville odoteltu pelinimike Torment: Tides of Numenera ei ehdi valmistua täksi vuodeksi. Studio on myöntänyt asian viimeisimmässä Kickstarterissa tekemässään tilannepäivityksessä painottaen samalla, miten tärkeä osa kehitystä pelin viimeistely lopulta onkaan.

– Ylläpitääksemme itsellemme asettamamme laatustandardit emme voi kiirehtiä läpi viimeisiä kehitysvaiheita saadaksemme pelin ulos. Sen sijaan olemme ottamassa kaiken tarvittavan ajan, jonka tarvitsemme Torment: Tides of Numerenaa varten, miksi suunnittelemme nyt vuonna 2016 tapahtuvaa julkaisua, kertoo pelin kehityksen johtoon hiljaittain siirtynyt Chris Keenan.

Täysin ilman piinapelattavaa Tormentia koviten odottavat pelaajat eivät joudu sentään tänä vuonna elämään. Keenanin mukaan inXilen tavoitteena on saada pelistä beetaversio ulos vielä ennen vuoden vaihtumista, mikä vain vaatii vielä hieman lisähiontaa pelin järjestelmien, kenttäsuunnittelun ja käyttöliittymän osalta.

Kirjoitushetkellä Torment: Tides of Numenera on ollut työn alla sellaiset reilut pari vuotta. Kunnollisen lähtölaukauksen projekti sai vuoden 2013 huhtikuussa, kun se keräsi yksinomaan Kickstarterissa kasaan reilun neljän miljoonan dollarin edestä joukkorahoitusta. Peli on eräänlainen henkinen seuraaja pian jo 16 vuotta vanhalle Planescape: Torment -tietokoneropellukselle.

Tormentin lisäksi inXile työstää parhaillaan myös neljättä pääsarjan osaa Bard’s Tale -roolipelisarjalleen. Kyseisen pelin kehitys joukkorahoitettiin aiemmin tänä vuonna.

Lähde: Torment (Kickstarter), Eurogamer

Lisää luettavaa