Klassikkosarja palaa ensi vuonna! Oddworld: Soulstorm paljastettiin

Oddworldin on tarkoitus palata ensi vuonna Oddworld: Soulstorm -nimisen pelin voimin. Epäselvää vain vielä on, onko kyseessä varsinaisesti uusioversio Oddworld: Abe's Exodduksesta.

14.3.2016 23:10

Hiljattain paluun tehnyt klassikkosarja Oddworld on saamassa jatkoa taas ensi vuonna. Pelisarjasta vastuussa oleva pelitalo Oddworld Inhabitants on paljastanut kuluvalla viikolla Oddworld: Soulstormin, jota se kehittää parhaillaan sekä Amerikasta että Briteistä käsin yhdessä Chariot-pulmaloikintapelistä tutun kanadalaisen Frima Studion kanssa.

Oddworld Inhabitantsin mukaan Soulstormin on tarkoitus olla jatko-osa pian kaksivuotiaalle Oddworld: New ’n’ Tastylle, joka oli uusioversio alkujaan vuonna 1997 PlayStationille saapuneesta Oddworld: Abe’s Oddyseesta. Täysin selvää ei kuitenkaan ole, onko Soulstorm varsinaisesti New ’n’ Tastyn tapainen uusioversio pian 18-vuotiaasta Oddworld: Abe’s Exoddus -pelistä. Ensitietojen perusteella Soulstorm on kyllä sisältämässä paljon Abe’s Exodduksesta tuttuja elementtejä, kuten tutun päähenkilön ja uhkaavan virvoitusjuoman ympärillä pyörivän tarinan, mutta ilmeisesti paljon uuttakin voi olla vielä luvassa.

– Meillä on ollut hallussamme syvällisempi, synkempi ja rutkasti pahaenteisempi tarina, jota emme koskaan päässeet kertomaan. Soulstorm antaa meille uuden mahdollisuuden palata alkuperäisten ideoiden pariin, mutta samalla voimme kertoa tutun sadun kokonaan uudenlaisesta näkökulmasta, Oddworld-sarjan isä Lorne Lanning selittää.

Soulstormin varsin synkältä vaikuttavaan tunnelmaan voi ottaa parhaillaan ensimmäisen kosketuksen sen kotisivuihin tutustumalla. Samojen sivujen kautta Oddworld Inhabitants on hiljalleen paljastamassa pelin päähenkilö Abeen liittyen jotain uutta aina sitä mukaan, miten paljon sivustoa jaetaan eteenpäin sosiaalisessa mediassa.

Toistaiseksi Soulstormille ei ole paljastettu alustoja. Kunnollisen kuvamateriaalinkin uupuessa olemme upottaneet oheen muistinvirkistykseksi Oddworld: Abe’s Exodduksen aloitusanimaation.

Lisää luettavaa