Oculus VR:n myynti Facebookille sai kehittäjät barrikadeille

Facebook paljasti viime yön aikana ostaneensa Oculus VR -yhtiön. Kauppaa ei otettu vastaan lämpimästi ainakaan pelinkehittäjien toimesta.

26.3.2014 09:15

Äskettäin paljastettu Oculus Rift -kehittäjän myynti sai useat pelinkehittäjät ilmaisemaan mielipiteensä yrityskauppaa vastaan.

Facebook kertoi viime yönä ostaneensa Oculus VR -yhtiön kahdella miljardilla dollarilla. Eräs nimekkäimistä kauppaa vastustavista kehittäjistä on Minecraftin luonut Markus ’Notch’ Persson, joka kertoi peruneensa neuvottelut Minecraftin kääntämisestä Oculus Riftille. Varhain Oculus Riftin kehitystyötä tukenut Persson kertoi vierailleensa yhtiön tiloissa vain kaksi viikkoa sitten ja olleensa äärimmäisen innoissaan projektin etenemisestä.

Perssonin verkkosivuillaan julkaiseman viestin mukaan hän aikoo edelleenkin olla mukana virtuaalitodellisuusteknologian kehittämisessä. Hän ei kuitenkaan aio työskennellä Facebookin kanssa yhtiön historian ja motiivien epäselvyyden vuoksi. Persson myös muistuttaa, ettei hän tukenut Oculus Riftiä kymmenellä tuhannella vain mahdollistaakseen yhtiön arvon kasvattamisen Facebook-kauppaa varten.

Kaupasta on ehditty repiä myös roppakaupalla huumoria. Esimerkiksi joukkorahoitetun Frog Fractions 2 -projektin kehittäjä Jim Crawford lisäsi Kickstarter-kampanjaan kahden miljarin dollarin lisätavoitteen, jonka turvin hän hankkisi Oculus VR:n takaisin Facebookin käsistä. Kehittäjien tuntemuksia voi lukea lisää Gamasutran koosteesta.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa