Oculus-velho Carmack pitää Minecraftia virtuaalitodellisuuden toivona

Oculus VR:n tekniikkavelho John Carmack taisteli VT-Minecraftin puolesta kynsin ja hampain.

26.9.2015 10:53

Virtuaalitodellisuuspioneeri Oculus VR:n teknologiapäällikkö John Carmack luottaa huippusuositun Minecraftin voimaan koko sydämestään.

Oculuksen Rift ja Gear VR -laseille menneellä viikolla julkistettu virtuaalitodellisuus-Minecraft lukeutuu Carmackin mukaan uuden teknologian tärkeimpiin myyntitykkeihin. Hollywoodissa loppuviikosta järjestetyssä Oculus Connect -konferenssissa mies valotti pelin kivistä tietä virtuaalitodellisuuteen.

– Olin valmis tekemään mitä tahansa. Puhelimessa sanoin itkeväni, jos se ei onnistu. Se olisi kamalaa. Tämä on parasta, mitä voimme tehdä alustalle, Carmack muisteli rooliaan Minecraftin omistavan Microsoftin ja Oculuksen ostaneen Facebookin sovittelijana.

Sopimukseen pääsy vaati puolitoista vuotta sekä kummankin yhtiöjätin toimitusjohtajien henkilökohtaiset siunaukset. Ongelmia aiheutti myös Minecraftin isänä tunnettu Markus ”Notch” Persson, joka kritisoi Oculuksen ja Facebookin kauppoja aikanaan hyvin kovaäänisesti. Carmackin kovan työn tuloksena palaset kuitenkin loksahtivat lopulta paikalleen.

– Olen kutsunut tätä omaksi Graalin maljakseni. Mielestäni se on kaikkein tärkein yksittäinen sovellus, jonka avulla voimme varmistaa, että riveissämme seisoo armeija fanaattisia, intohimoisia virtuaalitodellisuuden puolestapuhujia. Se tuo mukanaan loputonta uudelleenpeluuarvoa, joka ekosysteemistämme puuttuu, Carmack tunteili.

Minecraft julkaistaan Oculuksen alustoille ensi keväänä.

Lähde: VentureBeatMCV, GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa