Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saivat suurpiirteisen hintahaarukan

Oculus Riftin kuluttajaversio tulee maksamaan enemmän kuin kehittäjille suunnatut prototyypit.

2.10.2015 07:51

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien kuluttajaversio on saanut suurpiirteisen hinta-arvion.

Laseja tehtaileva Oculus VR on ennen kertonut toivovansa tekeleensä osuvan noin 350 dollarin eli vajaan 315 euron hintaluokkaan, mutta tilanne näyttäisi muuttuneen hieman. Road to VR -harrastelijasivuston vastikään tenttaama Oculus-perustaja Palmer Luckey ei tahtonut antaa laseilleen tarkkaa hinta-arviota, mutta miehen puheiden perusteella 350 dollaria vaikuttaa olevan tätä nykyä mahdoton tavoite valmiille valtavirtaversiolle.

– Tiedätkö, aion olla nyt täysin rehellinen. Olemme suurinpiirtein siinä hintaluokassa… Mutta se tulee maksamaan enemmän. Syy siihen on se, että olemme lisänneet siihen paljon teknologiaa sitten kehittäjäversioiden, Luckey kertoi sivustolle.

Luckeyn mukaan alkuperäiseen tavoitteeseen pääsy olisi suhteellisen helppoa lasien laadusta tinkimällä, mutta moinen toiminta ei sovi Oculuksen pirtaan. 

– Olisi tosi syvältä, jos laittaisimme sen pihalle ja kaikki sanoisivat, että Rift on hyvä, mutta jää hieman vajaaksi. ”Jos se olisi vähän parempi, jos linssit olisivat vähän parempia, jos resoluutio olisi vähän parempi, jos näytöt olisivat vähän parempia, se olisi hienoa…” Silloin miettisimme, että olisimme voineet veloittaa vähän enemmän, laittaa vähän enemmän rahaa meille räätälöityyn teknologiaan ja päästä niihin tavoitteisiin, mies pohti haastattelussa.

Tällä hetkellä ainoan markkinoille ehtineen virtuaalitodellisuuslaitteen, mobiilikäyttöisen Samsung Gear VR:n, suositushinta on 219 euroa. Sonyn Project Morpheus -lasien on puolestaan kerrottu maksavan ”uuden alustan verran” julkaisunsa aikaan. Luckeyn mukaan eri hintaluokkia edustavat kilpailijat antavat Oculus-tiimille mahdollisuuden toteuttaa itseään ilman valtavaa huolta lopullisesta hintalapusta.

– Olen varma, että virtuaalitodellisuus tulee markkinoille eri hintaluokissa ja eri laatuluokissa, ja Riftin kanssa käy järkeen tehdä, mitä kukaan muu ei tee: panostaa laadukkaimpien mahdollisten lasien tekemiseen, Luckey summasi.

Oculus Rift matkaa kuluttajien koteihin näillä näkymin vuoden 2016 alkupuolella.

Lähde: Road to VR, VG247

Lisää luettavaa