Oculus Rift -virtuaalilasien kehittäjäjäsen menehtyi osana takaa-ajoa

Oculus Riftin kehittäjiin lukeutuva Andrew Reisse on menehtynyt Yhdysvalloissa ajauduttuaan keskellä poliisin takaa-ajoa.

2.6.2013 00:43

Oculus VR -yhtiön perustajiin lukeutuva Andrew Scott Reisse on kuollut. Yhdysvaltalainen uutissivusto ABC News raportoi 33-vuotiaan miehen olleen ylittämässä suojatietä Kalifornian Santa Anassa viime torstaina, kun poliisin takaa-ajama Dodge Charger -auto törmäsi häneen.

Reissen työtoverit ovat kuvailleet miestä nerokkaaksi tietokonegrafiikka-alan insinööriksi, joka työn ulkopuolella oli innokas valokuvaaja ja patikoija sekä lojaali ystävä. Hänen kerrottiin muuttaneen Etelä-Kaliforniaan noin vuosi sitten.

Osana Oculus VR:n miehistöä Reisse on ollut kehittämässä paljon innostusta herättäneitä Oculus Rift -virtuaalilaseja. Laitteen pyrkimyksenä on ollut tarjota immersiiviä pelikokemuksia muun muassa 3D-näkymän avulla ja kyvyllään seurata käyttäjän pään liikkeitä.

Oculus Riftin kehitys mahdollistettiin Kickstarterin avulla. Laitetta varten haettiin joukkorahoituspalvelun kautta alkujaan 250 000 dollaria, mutta kehittäjät saivatkin lopulta käsiinsä 2,4 miljoonaa.

Oculus Riftia ei ole virallisesti saatavilla kaupoissa, mutta sen 300 dollarin kehitysyksiköitä on ollut liikkeellä jo laajalti. Näin ollen netti on täynnä niin monia havainnollistavia esittelyvideoita kuin myös pätkiä, joissa kypärää on hyödynnetty osana muita mielenkiintoisia ideoita. Ohessa yksi jälkimmäistä kategoriaa edustava video.

Lähde: ABC News, CNET

Lisää luettavaa