Oculus Rift -virtuaalilaseille jälleen yksi maineikas Valve-kehittäjä

Oculuksen uusin nimekäs hankinta on pitkän linjan teknologiavelho Michael Abrash. Mies työskenteli viimeksi Valvella juurikin myös virtuaalitodellisuusteknologian parissa.

29.3.2014 04:18

Pitkän linjan ohjelmointikonkari Michael Abrash on uusin suuri Oculus VR -yhtiön riveihin siirtynyt nimi. Vielä tovi sitten Abrashin tiedettiin työskennelleen Valvella, jossa hän erityisesti kehitteli ja tutki juurikin virtuaalitodellisuusteknologiaa.

Abrash ottaa Oculuksella roolin tutkimusjohtajana ja on näin ollen vahvasti mukana ajamassa eteenpäin yhtiön Oculus Rift -virtuaalilasien kehitystä. Mies uskoo, että virtuaalitodellisuus onkin se asia, jonka parissa hän tekee töitä aina uransa loppuun saakka. Tämän on hänen mielestään tekemässä mahdolliseksi erityisesti se, että Oculus päätyi hiljattain Facebookin omistukseen.

– Facebookin Oculus-hankinta tarkoittaa, että virtuaalitodellisuus tulee tapahtumaan koko komeudessaan. Facebookin tarjoamat resurssit ja pitkän aikavälin omistautuminen tuovat Oculukselle tarvittavan vauhdin, jota se tarvitsee selvittääkseen virtuaalitodellisuuden ongelmat, joista osa on todella haastavia, Abrash kertoo Oculuksen virallisessa blogissa.

Valvella Abrash ehti vaikuttaa vuodesta 2011 lähtien. Sitä ennen hän on ehtinyt jättämään jälkensä maailmaan esimerkiksi niin id Softwarella Quake-kehittäjänä kuin myös Microsoftilla Windows NT -ohjelmoijana. Hän ehti avittaa myös Xboxin synnyssä.

Vasta kuluvan vuoden alussa mies puhui Steam Dev Days -kehittäjätapahtumassa virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista. Videon puheesta löytää ohesta.

Abrash on jo kolmas suurempi Valve-konkari, joka on löytänyt tiensä Oculuksen riveihin. Viime vuonna tiimiin liittyi Team Fortress 2:n parissa työskennellyt insinööri Tom Forsyth ja maaliskuun alussa oli vuorostaan Valvella myöskin virtuaalitodellisuusteknologiaa tutkiskelemassa olleen Atman Binstockin vuoro.

Valve on yhtiönä jo aiemmin vahvistanut, että se on tarjonnut tukeaan Oculus Riftin kehitykseen.

Lähde: Oculus VR, TechCrunch

Lisää luettavaa