Maaliskuussa ilmestyvät Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saavat kevään mittaan haastajia puolin ja toisin, mutta kehittäjäfirmaa ei ahdista.

Sonyn PlayStation VR tulee hallitsemaan virtuaalitodellisuusmaailmaa konsolipuolella käytännössä yksin, mutta IB Times -uutissivustolle vastikään antamassaan haastattelussa Oculus-pomo Palmer Luckey kieltää PlayStationin käyvän todellisesta kilpailijasta. Luckeyn mukaan lasien kohdeyleisöt eroavat toisistaan niin selkeästi, ettei huolenaihetta juuri ole.

– En usko, että maailmassa on montaa PS4-omistajaa, jotka tahtovat sijoittaa 1500 dollaria kunnon pelikoneeseen. PlayStation tuo virtuaalitodellisuuden erilaiselle ihmisjoukolle, joka ei mielestäni koskaan edes ollut osa meidän kohdeyleisöämme, Luckey pohtii haastattelussa.

Luckey muistaa myös mainita, ettei PlayStation VR pärjää tehoissa Oculus Riftille siitä huolimatta, että se tulee käyttämään omaa, erillistä suoritinyksikköään.

– On hyvä huomata, että heidän lasinsa eivät ole aivan yhtä huippuluokkaa kuin meidän – ne ovat silti mielestäni hyvät lasit – eikä PlayStation 4 ole läheskään yhtä tehokas kuin Riftin suositukset, mies pohtii.

Oculus Riftin ennakkotilausjono jatkuu jo kesäkuulle, mutta ensimmäiset onnekkaat saanevat lasinsa jo parin kuukauden päästä. PlayStation VR puolestaan on vielä vailla tarkkaa julkaisupäivää.

Lähde: IB Times, GameSpot

Lisää luettavaa