Oculus-perustaja Brendan Iribe jättää Facebookin – huhut pc-pohjaisen ”uuden sukupolven Rift 2:n” kohtalosta varjostavat lähtöä

Oculus-perustaja ja entinen toimitusjohtaja Brendan Iribe on lähtenyt Facebookilta.

23.10.2018 21:28

Virtuaalitodellisuuslaseja valmistavan Oculuksen perustajajäseniin lukeutuva Brendan Iribe on jättänyt yhtiön ja sen nykyisin omistavan Facebookin taakseen. Muun muassa toimitusjohtajan asemassa töitä tehnyt Iribe ehti tehdä olla Oculukselle noin kuusi vuotta.

Iribe ilmoitti lähdöstään Facebook-kirjoituksessa, jossa hän ei suuremmin selittänyt lähtönsä syitä. Kirjoituksen mukaan hän ei ole kuitenkaan pitänyt kunnollista lomaa 20 vuoteen, joten seuraavana tarkoituksena hänen olisi ladata akkuja ja palata sitten luovien hommien ääreen.

– Olen todella ylpeä ja kiitollinen kaikesta siitä, mitä olemme tehneet yhdessä. Me kokosimme yhden historian parhaimmista tutkimus- ja insinööritiimeistä, tarjosimme ensimmäiset askeleet todelliselle virtuaalitodellisuudella Oculus Riftilla ja Touchilla sekä inspiroimme kokonaan uutta alaa, Iribe kirjoitti Facebook-viestissään.

Teknologiasivusto TechCrunchin mukaan Iriben lähtöön saattoivat johtaa erimielisyydet Facebookin sisällä virtuaalitodellisuuden tulevaisuudesta. TechCrunchin tietojen mukaan Facebook olisi lakkauttanut viime viikolla Iriben johtaman hankkeen seuraavan sukupolven Rift-laseista, jotka toimisivat tehokkaiden pc-koneiden varassa. Facebook sen sijaan vaikuttaisi olevan enemmän kiinnostuneempi itsenäisemmistä virtuaalitodellisuuslaseista, jotka eivät olisi riippuvaisia puhelimista tai tietokoneista.

Virallisessa kommentissaan TechCrunchille Facebook on todennut, ettei se voi kertoa vielä tarkeampia yksityiskohtia tuotesuunnitelmistaan. Yhtiön mukaan suunnitelmia löytyy kuitenkin kokonaan uudelle Riftin versiolle.l Oculuksen perustajiin lukeutuvan Nate Mitchellin mukaan yhtiöllä on edelleen myös kiinnostusta pc-alustaa kohtaan.

Lähde: Breandan Iribe (Facebook), TechCrunch

Lisää luettavaa