Nytkö ne lehmät lentää? Yli vuosikymmenen ajan odotettu Kingdom Under Fire 2 julkaistaan lännessä ”myöhemmin tänä vuonna”

Kingdom Under Fire 2:ta lupaillaan yhä länsimaihin. Voiko moiseen enää uskoa?

9.7.2019 18:29

Mojovat 11 vuotta sitten alkujaan julkistettu Kingdom Under Fire 2 on ilmeisesti tosiaan ilmestyvässä vielä virallisesti Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Saksalaisyhtiö Gameforge kertoo napanneensa haltuunsa pelin julkaisuoikeudet ja lupaa saavansa sen pc:lle vielä myöhemmin tänä vuonna.

Julkaisuilmoitus on vähintään hämmentävä, sillä sen lisäksi, että peliä on odotettu yksinomaan länteen jo pidemmän aikaa, on siitä Aasiassa ja Venäjällä ollut aiemmin saatavilla lähinnä vain beta-julkaisuja, joita on ehditty tähän mennessä myös jo lakkauttaa. Jännityksellä kelpaa siis odottaa, millaista peliä täällä ollaan oikein julkaisemassa, jos julkaisu on oikeasti edes tapahtumassa.

Gameforge on aiemmin vastannut esimerksi Tera-verkkoroolipelin eurooppalaisesta julkaisusta. Kehittäjä Blueside kertoo, että se on tähän asti pyrkinyt etsimään Kingdom Under Fire 2:ta varten kumppania, jolta löytyisi merkittävää kokemusta ja syvää ymmärrystä lännen verkkopelimarkkinoista. 

Vuosien varrella Kingdom Under Fire 2:sta on hehkutettu reaaliaikaisten strategiapelien ja massiiviroolipelien yhdistelmää. Pc:n lisäksi peliä on lupailtu usein myös konsoleille aina edellistä sukupolvea myöten. 

Ensimmäinen Kingdom Under Fire nähtiin peräti jo vuonna 2001. Kyseessä oli reaaliaikainen strategiapeli, joka on sittemmin saanut myös sellaisia toiminnallisempia seuraajia kuin Kingdom Under Fire: The Crusadersin ja Kingdom Under Fire: Heroesin.

Lähde: Gematsu, Eurogamer

Lisää luettavaa