The Guardian: NSA ja kumppanit etsivät terroristeja peleistä

Brittilehti The Guardian on päässyt käsiksi Edward Snowdenilta irronneisiin asiakirjoihin, jotka kertovat huolestuttavaa tarinaa muun muassa turvaallisuusvirkailijoiden WoW-hetkistä.

9.12.2013 21:56

Pelit voivat olla oiva apuväline terroristeille, mikäli yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA:lta ja brittien GCHQ-vastineelta kysytään. Asiasta raportoi sanomalehti The Guardian Edward Snowdenilta saamiinsa salaisiin asiakirjoihin vedoten.

Myös sanomalehti New York Timesille ja verkkolehti ProPublicalle on The Guardianin myötä tarjottu pääsy vuotoihin.

Vuodelta 2008 peräisin olevien asiakirjojen mukaan virastot ovat onnistuneet kuuntelemaan Xbox Livessä käytyjä keskusteluja, minkä ohella ainakin sekä World of Warcraftiin että Second Lifeen on ujutettu agentteja pälyilemään mahdollisia terroristeihin liittyviä johtolankoja ja värväämään jopa käyttäjiä apujoukoksi. Virastojen kerrotaan kuvailleen pelejä paikoiksi, joissa terroristit voivat ”piileskellä näkösällä”.

Asiakirjat ehdottavat, että terroristit voisivat käyttää pelejä muun muassa apuna kommunikoinnissa ja varojen siirtämisessä.

Selväksi asiakirjoissa ei käy, josko pelaajien seuraaminen on varsinaisesti tuottanut haluttua tulosta. World of Warcraft -kehittäjä Blizzard on myös jo ehtinyt kertoa, että Azerothissa tapahtunut nuuskiminen on tehty täysin ilman heidän lupaansa ja tietämystään.

Lähde: The Guardian, Eurogamer

Lisää luettavaa