Nostalgian voima on vahva: alkuperäiset Pokémon-pelit myyvät kuin häkä latausmuodossa

Klassiset Pokémon-pelit kelpaavat vielä 20 vuoden jälkeenkin pelaajille latausmuodossa.

28.4.2016 19:36

Alkuperäiset Pokémon-pelit ovat vielä tänäkin päivänä erittäin käypää kauppatavaraa, Nintendon julkaisemat myyntiluvut paljastavat. Yhtiö on viimeisimpien talousraporttiensa yhteydessä kertonut, että 3DS:lle helmikuussa saapuneet Pokémon Red, Blue ja Yellow (Japanissa myös Green) ovat myyneet latausmuodossa yhteensä nyt yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

Nintendon mukaan yli puolet pelien myynneistä on tapahtunut Amerikassa.

Pelien latausversiot ovat olleet saatavilla aina helmikuun lopulta asti, jolloin Nintendo julkaisi ne juhlistaakseen Pokémon-sarjan 20-vuotista taivalta. Pelit on pääasiallisesti muuten identtisiä alkuperäisten pelien kanssa, mitä nyt niihin on rakennettu tuki Pokémon Bank -sovellukselle sekä mahdollisuus hyödyntää pelien moninpeliominaisuuksia langattomasti lähiverkon voimin.

Hintaa pelien latausversioista on pyydetty noin kymmenen euron verran. Myyntilukuun ei ole laskettu mukaan sellaisia kopioita peleistä, jotka on esiladattu osaksi Pokémon-teemaisia 2DS-konsoleita.

Vanhojen Pokémonien myyntiluvut ovat osoitus erityisesti nostalgian voimasta, mutta se voi hyvinkin viestiä myös siitä, ettei maailman Pokémon-kuume ole kadonnut kaikkien näiden vuosien jälkeen mihinkään. Kyseessä on lupaava merkki Nintendolle, sillä myöhemmin tänä vuonna 3DS:llä nähdään taas kaksi täysin uutta Pokémon-peliä: Pokémon Sun ja Pokémon Moon.

Lähde: Nintendo, Polygon

Lisää luettavaa