Noituri-saaga eli The Witcher saa oman Netflix-sarjansa

The Witcher -pelien pohjana toiminut Noituri-kirjasaaga on edelleen tekeillä televisiosarjaksi. Nyt Netflix on myös mukana projektissa.

17.5.2017 21:00

Netflix on ryhtynyt tuottamaan englanninkielistä televisiosarjaa Andrzej Sapkowskin arvostettuun Noituri-saagaan pohjautuen. Kirjasarjaa auttaa kääntämään uuteen muotoon puolalainen tuotantoyhtiö Platige, joka on jo aiemmin luonut myös animaatiovideoita samaan lähdemateriaaliin pohjautuvia The Witcher -roolipelejä varten.

Sapkowskin itse on kerrottu toimivan sarjassa luovana neuvonantajana. The Witcher -pelejä tehtaillut CD Projekt RED ei sen sijaan ole millään tavalla mukana hankkeessa. Jo yksinomaan tästä syystä uutta sarjaa voikin olla mielenkiintoista seurata jo ihan sivusilmällä, sillä CD Projekt vastasi aikoinaan peliensä tekemisestä itsenäisesti.

– Olen innoissani, että Netflix on aikeissa tehdä sovituksen tarinoistani pysyen uskollisena lähdemateriaalille ja teemoille, joiden kirjoittamiseen olevan käyttänyt yli 30 vuotta, Sapkowski kertoo Platigen tiedotteessa.

Uudesta Noituri-televisiosarjasta on kuultu puhetta aiemmin vuoden 2015 puolella, joskin Netflixin mukanaolosta ei tuolloin vielä kuultu. Jo aiemmin kirjasarjan kotimaassa Noiturista on tehty jo niin oma tv-sarja kuin elokuvakin, jotka eivät ole tosin suuremmin kehuja keränneet.

Ohessa näyte yhdestä Platigen Witcher-animaatioista.

Lähde: Platige

Lisää luettavaa