Nintendon uusi johtaja on vihdoin valittu

Nintendon edesmenneen toimitusjohtaja Satoru Iwatan pallille kapuaa Nintendo of Americalta tuttu Tatsumi Kimishima.

14.9.2015 07:53

Nintendon edesmenneen johtaja Satoru Iwatan seuraaja on vihdoin valittu.

Kaksi kuukautta sitten sappiteiden syöpään menehtynyt Iwata jätti yhtiön johtoportaaseen valtavan aukon, jonka täyttäjää on arvailtu innolla viime viikkoina. Miehen seuraajaksi on povattu muiden muassa Marion luonutta Shigeru Miyamotoa sekä Wiin kehitystä luotsannutta Genyo Takedaa, jotka ovat loppukesästä toimittaneet Iwatan virkaa väliaikaisratkaisuna.

Vastoin suosituimpia veikkauksia Iwatan pallille kapuaa uunituoreen tiedotteen mukaan kuitenkin Nintendon henkilöstöosaston nykyinen johtaja Tatsumi Kimishima. 65-vuotias Kimishima teki nuoruudessaan pitkän uran japanilaispankki Sanwa Bankissa, mutta on sittemmin toimittanut Nintendolla muun muassa Nintendo of American toimitusjohtajan virkaa ennen Reggie Fils-Aiméa. Mies on ollut myös The Pokémon Companyn leivissä ensin talousjohtajan toimessa ja myöhemmin yhtiön Yhdysvaltain haaran toimitusjohtajana.

Kimishima aloittaa uudessa virassaan ylihuomenna 16. syyskuuta, ja hänen nimitystään seuraa tiedotteen mukaan Nintendon hallinnon perusteellinen uudelleenjärjestely.

Lähde: Kotaku, Siliconera

Lisää luettavaa