Nintendon peliturnausta joukkosurmalla uhkaamisesta epäilty henkilö pidätetty

Japanilaisyhtiö perui suurtapahtumansa kokonaan ja siirsi useiden turnaustensa ajankohtaa turvallisuuteen vedoten.

5.4.2024 12:00

Poliisi on pidättänyt Japanissa 27-vuotiaan miehen, jonka epäillään lähettäneen viime syksynä lukuisia uhkausviestejä Nintendolle. Asiasta kertovat muun muassa The Japan Times ja Nippon TV.

The Japan Timesin mukaan poliisi epäilee, että mies lähetti elokuun ja marraskuun lopun välisenä aikana yhteensä 39 viestiä Nintendon verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Viesteissä uhattiin tappaa ihmisiä Nintendon Japanissa järjestämissä tapahtumissa, kuten Splatoon Koshien -turnauksessa. Nippon TV:n mukaan tappamiseen uhattiin käyttää ainakin pommia.

Epäillyn kerrotaan työskentelevän Hitachin kaupungin työntekijänä. Poliisin mukaan mies on tunnustanut teon, mutta motiivi on vielä hämärän peitossa. On myös epäselvää, aiottiinko uhkaukset todella toteuttaa. Poliisi epäilee miehen aiheuttaneen kuitenkin teollaan haittaa Nintendon liiketoiminnalle.

Nippon TV:n mukaan uhkaukset kohdistuivat ainakin Splatoon Koshien -turnauksen finaalitapahtumaan, joka oli tarkoitus järjestää joulukuussa Tokiossa. Nintendo ilmoitti kuitenkin noin viikko ennen tapahtumaa siirtävänsä sen ja samalla Splatoon 3:n ja Mario Kart Deluxe 8:n maailmanmestaruuskilpailut myöhempään ajankohtaan tapahtumiin kohdistuneiden uhkauksien takia.

Samalla yhtiö kertoi myös peruvansa tammikuulle suunnitellun Nintendo Live Tokyo -suurtapahtumansa kokonaan niin ikään turvallisuuteen vedoten.

Nippon TV:n mukaan nyt pidätetyn miehen epäillyt uhkaukset olivat ainakin Splatoon Koshienin finaaleiden siirtämisen taustalla. Turnaus järjestettiin lopulta ilman yleisöä 30.–31. maaliskuuta.

Splatoon 3:n ja Mario Kart 8 Deluxen maailmanmestaruuskilpailut taas on määrä järjestää 13.–14. huhtikuuta niin ikään ilman yleisöä.

Lähteet: The Japan Times, Nippon TV

Lisää luettavaa