Nintendon NX-konsoli kauppoihin maaliskuussa – Zelda messukesän tähti

Nintendon pudotteli uutispommeja pitkin aamua. Tuloaan tekevät uusi NX-alusta sekä kourallinen jatko-osia klassikkosarjoille.

27.4.2016 08:18

Nintendon uusi konsolikokeilu NX saapuu kauppoihin ensi vuoden maaliskuussa.

Yhtiö pudotti uutispommin tämänaamuisessa talouskatselmuksessaan. Lehdistötiedotteessaan Nintendo ei itse asiassa viittaa NX:ään sanalla ”konsoli”, vaan kertoo pelialustan olevan aivan uudenlainen konsepti. Nintendon toimitusjohtaja Tatsumi Kimishiman mukaan NX ei tule suoraviivaisesti korvaamaan sitä edeltäneitä Wii U:ta ja 3DS:ää, mutta lausahduksen varsinainen merkitys on vielä hämärän peitossa.

Alustaa ei tulla näkemään tulevan kesän E3-messuilla, vaan yhtiön messutarjonnan keskiössä tulee olemaan NX:lle ja Wii U:lle samaan aikaan ensi vuonna ilmestyvä uusi The Legend of Zelda.

Ilmeisesti Nintendon tulevaisuudensuunnitelmien on tarkoitus rakentaa siltaa yhtiön konsolibisneksen ja älylaitemarkkinoiden välille, mutta tiedossa ei ole, kuinka tämä tulee tarkalleen tapahtumaan. Katselmuksessaan yhtiö paljasti kuitenkin muutamia tiedonmurusia tulevista mobiilisuunnitelmistaan. Älylaitteille saapuvat seuraavaksi Nintendon rakastettu Animal Crossing -elämäsimulaatiosarja sekä Fire Emblem -roolipeliklassikko, mutta pelejä ei ole vielä esitelty mobiilimuodossaan.

Lähde: Nintendo, VG247 (1, 2), Kotaku

Lisää luettavaa