Nintendon happoinen elämäsimulaattori unohtaa kokonaan homosuhteet

Nintendon hämmentävä elämäsimulaattoripeli Tomodachi Life ei näytä saavan tukea homosuhteille. Netissä käynnissä oleva Miiquality-liike ei kuitenkaan halua ihmisten boikotoivan peliä.

8.5.2014 05:47

Nintendo ei ole aikeissa lisätä tukea samaa sukupuolta olevien pelihahmojen rakkaussuhteille pian länteen saapuvaan Tomodachi Life -elämäsimulaatiopeliinsä. Yhtiön amerikkalaisosasto kertoi asiasta tällä viikolla uutistoimisto Associated Pressille vastauksena internetissä startanneen Miiquality-liikkeen nousulle.

Huhtikuusta lähtien pitkin sosiaalisia medioita vilisseellä Miiquality-tempauksella on pyritty saamaan Nintendo huomaamaan, että sen uutuuspeli voi potentiaalisesta saada osan ydinpelaajistaan tuntemaan itsensä vieraantuneeksi. 3DS:n Mii-avatarhahmoja hyödyntävässä Tomodachi Lifessa pelaajat voivat siirtää oman Miinsä peliin tapaamaan muita vastaavia erilaisilla persoonilla varustettuja hahmoja ja joissain tapauksissa hahmot voivat myös rakastua ja mennä esimerkiksi naimisiin – näin siis, mikäli Miit edustavat eri sukupuolia.

Miiqualityn on laittanut alulle arizonalainen Tye Marini, joka toivoisi voivansa kokea Tomodachi Lifen avioliitto-osuuden kihlattunsa kanssa ilman, että peli pakottaisi toista esimerkiksi vaihtamaan Mii-hahmonsa sukupuolta. Hän näkee pelin nykyisen tilan ongelmallisena, sillä Tomodachi Lifen Mii-suhteet ja niiden kytkös oikeaan maailmaan ovat hänestä ne pelin mielenkiintoisimmat ja vetävimmät osa-alueet.

Nintendon Associated Pressille antaman lausunnon mukaan homosuhteet puuttuvat, koska yhtiön tarkoituksena ei ole ollut välittää yhteiskuntakritiikkiä pelillään. Sen sijaan yhtiö kertoo pyrkineensä tarjoamaan hupsun ja eriskummallisen kokemuksen, joka ei niinkään edusta oikeaa elämää, vaan leikkimielistä vaihtoehtoista maailmaa. Lännessä pelin ei ole myöskään ollut määrä poiketa sen alkuperäisestä japanilaisesta versiosta.

– Mahdollisuus samaa sukupuolta olevien suhteiden tapahtumiselle ei ollut osa alkuperäistä Japanissa julkaistua peliä. Se hyödyntää samaa koodia, jota on käytetty, kun peliä on lokalisoitu muille Japanin ulkopuolella oleville alueille, Nintendon edustaja kertoo.

Marini on osana kampanjaansa korostanut, ettei hän halua ihmisten missään nimessä boikotoivan Tomodachi Lifea. Osoittamalla Nintendolle, että pelille löytyy oikeasti kiinnostusta, uskoo Marini yhtiön tällöin pohtivan helpommin pelin päivittämistä tai mahdollisesti uuden Tomodachi-pelin julkaisemista, mikä voisi tuoda homosuhteet viimein pelisarjaan.

Nintendo itse korostaa, että se kyllä kuuntelee faniensa esittämiä toiveita.

– Tulemme jatkamaan palautteen kuuntelemista ja miettimistä. Käytämme tätä tilaisuutta hyväksemme ymmärtääksemme paremmin kuluttajiamme ja heidän odotuksiaan meidän koko organisaatiomme kohtaan.

Tomodachi Life julkaistaan 3DS:lle kesäkuun 6. päivä niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Ohessa Nintendon tekemä varsin erikoinen esittelyvideo tuotoksesta.

Lähde: ABC News/AP

Lisää luettavaa