Nintendo esitteli luvatusti uutuskonsoli Wii U:ta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lähetetyssä Nintendo Direct -presentaatiossaan. Osana näytöstään Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata kertasi useita Wii U:n jo tiedettyjä ominaisuuksia, mutta jakoi myös paljolti uutta tietoa laitteesta.

Presentaationsa alussa Nintendo varmisti Wii U:n ohjaimen kokeneen muutoksia. Viime E3:ssa nähtyyn ohjaimeen verrattuna muun muassa analogilevyt on nyt korvattu kunnollisilla tateilla, jotka pyörivät täydet 360 astetta ja ovat tällä kertaa myös painettavissa. Näiden ohella muutamien nappien sijoittelua muutettiin ja esimerkiksi paljon puhuttu NFC-skannausominaisuus liitettiin laitteen vasempaan reunaan.

Ohjaimen ohesta löytyy nykyisin myös oikeasta alakulmasta nappi, jota pystyy käyttämään myös, vaikka Wii U olisi poissa päältä. Tätä kautta muun muassa koko konsoli on käynnistettävissä etänä ja vaihtoehtoisesti myös muutettavissa television kaukosäätimeksi.

Uuden ohjaimen kokemista muutoksista huolimatta Wii U:n luvataan tukevan edelleen myös sekä Wii Motea, sen Nunchuck-lisäohjainta sekä Balance Boardia. Näiden ohella Nintendo aikoo tuoda myös kauppoihin kosketusnäyttövapaan Wii U Pro Controllerin (kts. kuvagalleria).

Osana näytöstään Nintendo nosti esiin myös suunnitelmansa yhdistää ihmisiä, olivat nämä sitten samassa tilassa tai kaukana toisistaan. Tämän yhtiö pyrkii saavuttamaan uudella Miiverse-yhteisöpalvelullaan.

Miiversen tarkoitus on luoda yhteyksiä muun muassa samassa maassa asuvien ja samoja pelejä pelaavien ihmisten kanssa. Sekä pelien ulko- että sisäpuolella toimiva palvelu mahdollistaa esimerkiksi pelien kommentoinnin sekä vinkkien pyytämisen verkon välityksellä, kuin myös muunlaisenkin yhteydenpidon. Presentaatiossa Wii U:n näytettiin muun muassa venyvän videopuheluihin.

Myös laitteen päävalikko hyödyntää palvelua. Wii U:n käynnistyessä pelaajan ruudulle aukeaa näkymä, jossa Mii-hahmot kokoontuvat esimerkiksi erilaisia pelejä kuvaavien ikonien ympärille kommenttien saattelemana.

Palvelu ei jää myöskään vain Wii U:n yksinoikeudeksi. Tarkoituksena on, että se laajenisi vielä myös käytettäväksi tietokoneilla, 3DS:llä sekä muilla mobiililaitteilla.

Laitteen peleille Nintendo pyhittää valtaosan tiistaina järjestettävästä pressitilaisuudestaan. Direct-presentaation voi katsoa täältä.

Lisää luettavaa