Nintendolta jälleen kulttuuriteko: roolipelilegenda Mother saapuu länteen

Kulttimaineesta nauttivan EarthBound-sarjan käynnistänyt roolipeli Mother saadaan virallisesti vihdoin länteen nimellä EarthBound Beginnings.

15.6.2015 01:22

Yli 25 vuoden odottelun jälkeen japanilainen roolipeliklassikko Mother on kääntymässä virallisesti englannin kielelle. Tänään maanantaina peli tullaan saamaan niin Amerikassa kuin Euroopassakin myyntiin Wii U:n Virtual Console -latauskauppapaikalle, jossa sen tunnistaa nimestä EarthBound Beginnings.

EarthBound Beginnings on suora käännös Famicom-konsolille alkujaan vuonna 1989 julkaistusta alkuperäisestä Mother-pelistä. Uutta kieltä lukuunottamatta peli ei ole kokenut siis minkäänlaisia ehostuksia, vaan kyseessä on käytännössä Nintendo Entertainment Systemin peli aina sen grafiikkaa, ääniä ja pelattavuutta myöten. Vielä kirjoitushetkellä ei ole varmaa, paljonko pelistä joudutaan pulittamaan.

Sen ohella, että EarthBound Beginnings länsijulkaisu on kiehtova kulttuuriteko Nintendolta, lupaa se hyvää pelisarjan tulevaisuuden kannalta lännessä. Game Boy Advancelle vuonna 2006 julkaistu sarjan viimeisin osa Mother 3 on edelleen nimittäin vailla virallista länsimaista julkaisua siitäkin huolimatta, että sitä on aneltu jo vuosia. Nyt jos koskaan Nintendon alkaakin olla aika toimia.

EarthBound-sarja on Japanissa laajalti tunnetun kulttuurivaikuttaja Shigesato Itoin aivoituksia. Pelisarja on ollut nähtävissä eräänlaisena roolipeligenren parodiana huumorinsa ja tavanomaista arkisempien asetelemiensa myötä, mutta myös synkempiäkin teemoja se on uskaltanut lisäksi aina käsitellä.

Super Smash Brosista tutut hahmot Ness ja Lucas ovat molemmat alkujaan peräisin EarthBound-sarjan puolelta.

EarthBound-sarja teki virallisen debyyttinsä Euroopassa vasta viime vuonna. Tuolloin alunperin Super Nintendolla nähty EarthBound eli Mother 2 julkaistiin myöskin Wii U:n Virtual Console -kauppapaikalla.

Lisää luettavaa