Nintendo tähyilee kirkassilmäisenä elokuvien suuntaan – Super Mario Bros. -fiaskosta on myös opittu

Nintendo toivoo vielä seuraavan viiden vuoden sisällä saavansa aikaan elokuvan, jonka se on tuottanut itse ensisijaista luovaa valtaa pitäen.

16.5.2016 21:45

Pelijätti Nintendo näyttää olevan aina vain vahvemmin kiinnostunut valkokankaiden valloittamisesta. Yhtiön johtaja Tatsumi Kimishima on nostanut asian esille japanilaissanomalehti Asahi Shimbunin haastattelussa todeten, että Nintendo haluaisi tulevaisuudessa nimenomaan tuottaa vielä itse omia elokuviaan.

Haastattelussa Kimishima nostaa esille, että Nintendon täytyisi todennäköisesti hakea hankkeeseen apua yhtiön ulkopuolisilta studioilta. Tarkoituksena Nintendolla on kuitenkin pitää samalla itsellään ensisijainen luova valta projekteista, jotta yhtiön tunnettuja hahmoja ei päästä käyttämään aivan miten sattuu.

Kimishima on kertonut myös, ettei Nintendoa kiinnosta niinkään tehdä ihmisnäyttelijöiden varaan nojaavia filmatisointeja, vaan se haluaa keskittyä ainakin toistaiseksi enemmän animaatioihin. Kyseinen suunta perustuu sekä vuoden 1993 Super Mario Bros. -elokuvafiaskosta saatuihin oppeihin että myös siihen, että animaatioita tehdessä Nintendo pystyy itsekin jo omasta takaa tuottamaan paljon palasia elokuvia varten.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien osalta nappiin, toivoo Kimmishima, että Nintendon ensimmäinen elokuva saataisiin ulos vielä seuraavan viiden vuoden sisällä. Nintendo toivoo elokuvien auttavan erityisesti yhtiön hahmojen näkyvyyden parantamisessa.

Aiemmin viime vuonna myös pelisuunnittelijalegenda Shigeru Miyamoto nosti esiin Nintendon kiinnostuksen elokuva-alaa kohtaan. Tämä tapahtui vielä aikana, jolloin Kimishimaa ei oltu vielä virallisesti nimitetty Nintendon johtoon edesmenneen Satoru Iwatan seuraajana.

Lähde: Polygon, Dr. Serkan Toto (Twitter)

Lisää luettavaa