Nintendon Switch-konsolin myynnit ovat kääntyneet reiluun laskuun, yhtiö on paljastanut.

Japanilaisyhtiö kertoi uusimmassa tuloskatsauksessaan Switch-konsolin myyntien kääntyneen 22 prosentin laskuun edellisvuoteen verrattuna. Konsolin myyntiluvut rikkoivat kuitenkin hiipumisesta huolimatta 125 miljoonan kappaleen rajan.

Nintendo arvioi Switchin myyntivauhdin hiipuvan edelleen tämän vuoden aikana. Yhtiön mukaan se ennustaa Switchin myyntien hidastuvan kaikkiaan 16,5 prosentin verran, mikä tarkoittaa noin 15 miljoonan konsolin myyntiä ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. 

Yhtiö kertoi, että sen tavoitteena on Switch-myyntien hiipuessa varmistaa, että kuluttajat käyttäisivät enemmän aikaa Switch-pelien pelaamiseen. Lausunnon on arvioitu merkitsevän, ettei se aio julkaista Switch-konsolin seuraajaa markkinoille vielä tänä vuonna.

Nintendo Switch julkaistiin maaliskuussa 2017. Kyseessä on siis jo konsolin elinkaaren seitsemäs vuosi. Nintendo ei ole vielä paljastanut julkisuuteen suunnitelmiaan seuraavan konsolinsa tiimoilta, mutta laitteen julkaisun odotetaan tapahtuvan lähivuosien aikana.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa