Nintendo Switchiä on toimitettu maailmaan yhteensä 107,65 miljoonan kappaleen edestä, Nintendo on ilmoittanut tuoreimman tulosraporttinsa yhteydessä.

Maaliskuussa päättyneen edellisen tilikautensa aikana Kioton pelijätti kertoo toimittaneensa saataville kaikkiaan 23,06 miljonaa Switchiä, mikä on noin 20 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Monien alustavalmistajien tavoin myynteihin on tuonut loven varsinkin globaali komponenttipula.

Switch ohitti myynneillä Wiin aiemmin alkuvuodesta ja on tällä saralla näin ollen siis menestynein Nintendon kotikonsoli.

Pelimyyntien osalta Nintendo kertoo, että Switchille kaupiteltiin pelejä viimeisen vuoden aikana enemmän kuin minään aiempana vuonna millekään yksittäiselle Nintendon alustalle aiemmin. Kaikkiaan maailmalle myytiin 235,07 miljoonaa Switch-peliä, mikä on 1,8 prosenttia enemmän vuodentakaiseen. Pelimyynneistä 42,6 prosenttia kerrotaan tapahtuneen latausmuodossa.

Päättyneellä tilikaudellaan Nintendo kertoo yltäneensä liikevaihdoltaan 1,7 biljoonaan jeniin (n. 12 miljardia euroa), mistä laskua on tullut 3,6 prosenttia viime vuoteen. Nettovoittoa se teki 477,6 miljardia jeniä (n. 3,3 miljoonaa euroa) eli 0,6 prosenttia vähemmän viime vuodesta.

Tuoreiden pelien osalta Nintendo on vahvistanut, että maaliskuussa julkaistu Kirby and the Forgotten Land on yltänyt tähän mennessä 2,65 miljoonan kappaleen myynteihin. Pokémon Legends: Arceus liikkuu vuorostaan 12,64 miljoonassa ja Pokémon Brilliant Diamond sekä Shining Pearl yhteensä 14,65 miljoonassa. Metroid Dread on tehnyt kauppansa 2,9 miljoonaa, mikä saattaa tehdä siitä hyvinkin tähän asti myydyimmän sarjan osan. Taaksensa se jättää esimerkiksi GameCuben Metroid Primen 2,8 miljoonan kappaleen menekin.

Mitä tulee tulossa oleviin peleihin, lupaa Nintendo edelleen, että Bayonetta 3 olisi määrä saada ulos tämän vuoden aikana. Muita tämän vuoden tiedettyjä Nintendo-julkaisuja edustavat myös ainakin Mario Strikers Battle League Football, Fire Emblem Warriors: Three Hopes, Xenoblade Chronicles 3, Splatoon 3 ja Pokémon Scarlet sekä Violet.

Lähde: Nintendo (1), (2), (3)

Lisää luettavaa