Nintendo pahoittelee elämäsimulaattorinsa laihoja seksuaalisuusvaihtoehtoja

Nintendo pahoittelee, ettei se ole kykeneväinen lisäämään samaa sukupuolta edustavien pelihahmojen rakkaussuhteita Tomodachi Life -peliinsä. Sarjan seuraava peli voi kuitenkin puhutella paremmin ominaisuutta kaivanneita.

10.5.2014 03:17

Nintendo on virallisesti pahoitellut kykenemättömyyttään lisätä Tomodachi Life -peliinsä tuen samaa sukupuolta olevien pelihahmojen rakkaussuhteille. Amerikkalaisilla kotisivuillaan julkaisemassaan pahoittelussaan yhtiö on korostanut, että vuosi sitten jo japanilaisille markkinoille tuodun elämäsimulaattorin muuttaminen sen länsimaista julkaisua varten ei olisi mikään pieni asia.

 – Olemme pahoillamme pettymyksestä, jonka olemme aiheuttaneet monille epäonnistuttuamme lisäämään samaa sukupuolta olevien suhteet Tomodachi Lifeen. Ikävä kyllä pelin suunnittelun muuttaminen ei ole meille mahdollista, eikä näin isoa kehitysmuutosta voida saada aikaan julkaisun jälkeisellä päivityksellä, Nintendo selitti tuoreessa kommentissaan.

Anteeksipyyntö seuraa Nintendon aiemmin viikolla antamaa lausuntoa, jonka mukaan sillä ei ole ollut aikomuksia tuoda homosuhteita Tomodachi Lifeen. Yhtiö perusteli lausunnossaan päätöstä tuolloin erityisesti sillä, ettei se pyri välittämään pelillään yhteiskuntakritiikkiä, vaan tarkoituksena Nintendolla on ollut luoda eriskummallinen ja leikkisä vaihtoehtoista maailmaa edustava pelikokemus.

Tuoreen anteeksipyyntönsä yhteydessä Nintendo on erityisesti pyrkinyt korostamaan, että se on omistautunut ja kiinnostunut luomaan viihdettä kaikille. Yhtiö lupaakin tuoreen kommenttinsa päätteeksi, että mikäli se joskus tulevaisuudessa tekee vielä uuden Tomodachi-sarjaan kuuluvan pelin, pyrkii se suunnittelemaan siitä sellaisen kokemuksen, joka edustaa paremmin kaikkia pelaajiaan.

Eurooppaan 3DS:lle kehitetty Tomodachi Life tullaan saamaan kesäkuun 6. päivä. Peli käyttää hyödyksi konsolilta tuttuja Mii-hahmoja, jotka Tomodachi Lifen myötä pääsevät kohtaamaan muita vastaavia hahmoja erilaisissa vekkuleissa ja eriskummallisissa merkeissä.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa