Ptikän yhteisen historian Nintendon kanssa omaava japanilainen ohjelmistoyhtiö SRD siirtyy täysvoimaisesti Kioton pelijätin omistukseen. Nintendo on ilmoittanut, että ostoksen on määrä saapua päätökseensä 1. huhtikuuta, joskaan hintaa sille ei ole julkisesti vahvistettu.

Vuonna 1979 perustettu SRD on ollut läheinen kehityskumppani Nintendolle aina 80-luvulta alkaen. Se on auttanut lukuisten mainekkaiden Nintendo-pelien luomisessa Nintendo Entertainment Systemista lähtien. Super Mario -luoja Shigeru Miyamoto huomioi esimerkiksi aikoinaan Iwata Asks -haastattelujen sarjassa, kuinka SRD:n prototyyppityö johti muun muassa ensimmäisen Super Mario Bros. -pelin syntyyn.

Viimeisimpänä SRD on raportoitu vaikuttaneen esimerkiksi Animal Crossing: New Horizonin, The Legend of Zelda: Breath of the Wildin ja Mario Kart: World Tourin parissa. Yhtiön toiminta Nintendon kanssa onkin ollut niin läheistä, että sen Kioton toimitilat ovat jo entuudestaan sijainneet osana Nintendon kehityskeskusta.

Nintendon mukaan hankinnalla on määrä varmistaa SRD:n tarjoamien kehitysresurssien saatavuus ja samalla voimistaa SRD:n hallinnollista pohjaa. Myös kehitystehokkuutta on hankinnan myötä määrä parantaa.

Siinä missä Sony ja varsinkin Microsoft ovat viime aikoina kiristäneet tahtia yrityskauppojen suhteen, ei Nintendo ole ollut juuri erityisen tunnettu hankinnoistaan. Edellinen huomiota herättänyt tapaus nähtiin viime vuonna, kun yhtiö osti kanalaiden Mario Strikers– ja Luigi’s Mansion -kehittäjä Next Level Gamesin.

Lähde: Nintendo, Iwata Asks, GamesIndustry

Lisää luettavaa