Nintendo-emulaattoreiden kato jatkuu – suosittujen Game Boy -emulaattorien kehittäjä lopetti perhesyihin vedoten

Suositut Android-sovellukset vedettiin jakelusta.

10.3.2024 13:01

Nintendo-konsolien emulaattorimarkkinoilla käy nyt kato.

Aikaisemmin tällä viikolla Nintendo otti oikeusteitse merkittävän voiton emulaattorien vastaisessa taistelussa. Yhtiön oikeuteen haastama Tropic Haze -yritys päätyi sovittelemaan jutun pikaisesti miljoonakorvauksilla ja lopettamaan Switch-emulaattori Yuzun ja 3DS-emulaattori Citran kehityksen ja jakelun.

Tropic Hazen kohtalo näyttää johtaneen myös toisen suositun emulaattorin poistumiseen markkinoilta. Pizza Emulators -nimellä julkaistujen emulaattorien kehittäjä Davide Berra on kertonut lopettavansa sovellusten kehittämisen ja poistanut ne saman tien jakelusta.

Berra oli julkaissut jo vuosia sitten Pizza Emulators -studion nimissä Game Boy Color- ja Game Boy Advance -emulaattorit. Android-laitteille julkaistut emulaattorit eivät kuitenkaan ole enää saatavilla ilmaisena tai maksullisena versiona.

Berra kommentoi Pizza Emulatorsin lopettamista studion Discord-kanavalla. Kehittäjä kertoo tehneensä vaikean päätöksen poistaa emulaattorit pysyvästi Google Play -kaupasta seitsemän vuoden kehityksen jälkeen. Berra ei viestissään viitannut Tropic Hazen ja Nintendon väliseen oikeusjuttuun. Hän kertoo tehneensä päätöksen emulaattorien kehityksen lopettamisen perhesyistä, joita hän ei avaa viestissään tarkemmin.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa