Nintendo 64 -säveltäjä laittoi legendapelin musiikit nettiin – Kuuntele!

Banjo-Kazooie-pelin säveltäjä avasi alalaatikkonsa meille kaikille.

6.10.2014 09:45

Ensimmäinen Banjo-Kazooie -peli ilmestyi vuonna 1998 Nintendo 64 -konsolille. Pelissä seurattiin sen päähahmojen Banjo-karhun ja Kazooie-linnun seikkailuja värikkäissä viidakkomaisemissa. Pelattavuus Banjo-Kazooiessa oli silkkaa rautaa, ja esimerkiksi Metacriticissa sen keskiarvo on huikea 92 pistettä sadasta mahdollisesta. Vuosien varrella peli sai neljä jatko-osaa, mutta niiden taso ei noussut ykkösosan sfääreihin.

Nyt pelisarjan musiikit säveltänyt Grant Kirkhope on tehnyt melkoisen kulttuurityön. Kirkhope on julkaissut Bandcamp-sivustolla peräti 164 kappaleen verran Banjo-Kazooie-peleistä tuttua musiikkia. Mukana on niin täysimittaisia kappaleita kuin esimerkiksi lyhyitä ääniefektejä.

Pelaaja uutisoi asiasta myös puolitoista vuotta sitten, mutta nyt kappaleita on tullut roppakaupalla lisää, ja sekaan on eksynyt myös huomattavasti harvinaisempaa matskua. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Musiikkia voi kuunnella alta löytyvästä soittimesta maksutta. Mikäli haluat tukea Kirkhopea rahallisesti, voit ostaa kappalepaketin itsellesi haluamallasi summalla täältä.

Lisää luettavaa