NHL 22 tuo virtuaalilätkän uudelle sukupolvelle – pelimoottori vaihtuu ja supertähdet pääsevät irti

Uudella trailerilla otetaan ensivilaus lokakuiseen jääkiekkotapaukseen.

19.8.2021 15:16

EA Sportsin seuraava jääkiekkopeli NHL 22 on paljastettu virallisesti. Pitkäikäinen sarja jatkuu 15. lokakuuta, jolloin se suuntaa ensimmäistä kertaa PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille. Luvassa on kyllä myös PlayStation 4- ja Xbox One -versiot.

Uusimman osan myötä NHL-sarja laittaa vanhan Ignite-pelimoottorin vaihtoon ja siirtyy käyttämään FIFA– ja Madden-pelien tavoin Battlefield-kehittäjä DICEn luomaa Frostbite-teknologiaa. Muutoksen on määrä tuoda sarjaan visuaalisia parannuksia aina vanhempaa konepolvea myöten, joskin uudemmalla koneistolla yksityiskohtien määrä nähdään tietysti runsaimpana.

Samalla EA lupaa virtuaalipelaajien tilanhahmotuskyvyn parantuneen, minkä pitäisi vaikuttaa näiden tapaan reagoida näiden ympärillä oleviin asioihin. Fysiikkaparannuksista mukaan on luvattu tähän mennessä ainakin mailojen aiempaa tarkempaa vuorovaikutusta keskenään.

Keskeisenä ominaisuuslisäyksenä NHL 22 esittelee sarjaan Madden-peleistä mallia ottavan Superstar X-Factors -järjestelmän. Sen myötä pelin kovimmat virtuaalipelaajat on varustettu näille ominaisilla erikoiskyvyillä, joiden on tarkoitus auttaa tekemään kiekkoilijoista näiden oikean elämän taitoja paremmin heijastavia uniikimpeja yksilöitä. X-Factor ilmenee pelissä sekä erityislaatuisemmilla ja aivan parhaimmille pelaajille varatuilla Zone-kyvyillä että myös asteen yleismääräisemmillä Superstar-taidoilla.

Paluun tekevistä pelitiloista ja osioista nimeltä on mainittu niin Franchise, Be A Pro, World of Chel sekä tietenkin Hockey Ultimate Team. World of Chelin suhteen EA lupaa tehneensä varsinkin joukon pelaajapalautteen määrittelemiä hienosäätöjä ja sosiaalisia lisäyksiä.

Mitä tulee kansainväliseen kansikuvapelaajaan, on paikan napannut tänä vuonna Toronto Maple Leafsin yhdysvaltalaishyökkääjä Auston Matthews.

Lehdistölle ennakkoon järjestetyssä esittelytilaisuudessa EA antoi ymmärtää, että NHL 22:n eroavaisuudet eri konsolisukupolvien välillä olisivat enemmän visuaalisia pelillisten sijaan. Mainintaa alustojen välisestä moninpeluusta ei sen sijaan ole toistaiseksi annettu. Oman etenemisen siirtäminen sukupolvelta toiselle näyttäisi nykytiedon mukaan rajoittuvan puolestaan vain Hockey Ultimate Teamiin ja siinäkin vain rajalliseen määrään kerättyjä kortteja.

Perusversioiden ohella NHL 22:sta tuodaan myyntiin kalliimpi X-Factor Edition. Se tarjoaa pääsyn sekä pelin edellis- että nykysukupolven versioon ja antaa heti myös joukon erilaisia Hockey Ultimate Team -paketteja avattavaksi.  X-Factor Editionilla peliä pääsee pelaamaan myös kolme päivää virallista julkaisua aikaisemmin.

Lisää luettavaa