New York Timesin Wordle-julkaisu ei sujunut ongelmitta – pelaajat raportoivat peliputkien nollautumisesta

New York Times tutkii asiaa.

12.2.2022 16:07

Supersuosittu sanapeli Wordle siirtyi torstaina sen uuden omistajan New York Timesin verkkosivuille, joskaan ei täysin ongelmitta.

Useat pelaajat raportoivat julkaisun yhteydessä, että pelin statistiikan yksi tärkeimmistä asioista eli päivittäiset tulosputket olisivat nollautuneet sisäänkirjautumisen yhteydessä. New York Times reagoikin palautteeseen tviitillä, jossa se kertoi tutkivansa asiaa hetimmiten. Valtaosa tilastoista vaikuttaisi kuitenkin toimivan ongelmitta ja yhtiön tiedottajana toimiva Jordan Cohen kertoikin jo seuraavana päivänä Vergen haastattelussa, että lähes kaikki julkaisuun liittyvät pulmat on selätetty. Mikäli niitä kuitenkin esiintyy, tarjosi Cohen myös vinkkejä ongelman selättämiseen.

Selaimessa toimiva Wordle on amerikkalaisen Josh Wardlen käsialaa. Pelissä yritetään arvata viisikirjaiminen sana maksimissaan kuudella yrityksellä. Vihreän merkin saavat kirjaimet ovat oikealla paikalla, keltaiset väärällä ja harmaat puolestaan loistavat sanassa poissaolollaan. Wardle kehitti pelin aikoinaan itsensä ja tyttöystävänsä iloksi, jonka johdosta tuotos oli myös maksuton ja mainokseton.

Lokakuussa 2021 julkaistu Wordle myytiin lopulta New York Times Companylle tämän vuoden tammi-helmikuun vaihteessa. Myyntisummaa ei ole paljastettu, mutta sen on huhuttu olevan seitsennumeroinen. NY Times on rauhoitellut pelaajia kertomalla, että peli pysyy ilmaisena maisemanvaihdoksen jälkeenkin. Wordlella arvioitiin tammikuun lopussa olevan noin kolme miljoonaa pelaajaa.

Lähde: New York TimesHelsingin Sanomat, The Verge

Lisää luettavaa