Kesäkuussa julkaistu tasoloikkapeli Shovel Knight on osoittautunut menestykseksi sen kehittäneelle Yacht Club Gamesille. Studion mukaan joukkorahoitettu peli myi ensimmäisen kuukautensa aikana noin 180 000 kappaletta, mikä on riittänyt ylittämään kehittäjien odotukset.

– Kaiken kaikkiaan olemme erittäin tyytyväisiä myynteihin. Meillä ei ole monen muun digitaalisen pelin myyntidataa, johon voisimme verrata omaamme, mutta tiedämme ainakin, että pelillä menee hyvin yhtiömme eli meidän kaikkien kuuden kannalta, Yacht Club Games valaisi blogissaan.

Studion jakamien myyntietojen perusteella peli on nauttinut eniten suosiota Nintendon alustoilla. Tulos on siinä mielessä mielenkiintoinen, että suuri osa maailmasta on toistaiseksi päässyt käsiksi vain pelin Windows-versioon. Esimerkiksi eurooppalaiset odottavat edelleen peliä 3DS:lle ja Wii U:lle.

Shovel Knightin matka valmiiksi tuotteeksi ei ollut lopulta helppo tehtävä. Vaikka peli nappasikin reilun 300 000 dollarin rahoituksen Kickstarterin kautta, oli raha erittäin suuri pohdinnan aihe jatkuvasti Yacht Club Gamesille. Kun pelin julkaisu lopulta lykkäytyikin maaliskuulta aina kuluvan vuoden kesään asti, ylitti projekti budjettinsa ja näin kehittäjät työskentelivät käytännössä palkatta.

Yksityiskohtaisen selostuksen Yacht Clubin rahankäytöstä voi lukea sen kotisivuilta.

Shovel Knightin menestys sallii nyt, että Yacht Club Games voi kutakuinkin huoletta siirtää katsettaan kohti bonussisältöä, jota kehittäjät lupasivat Kickstarter-kampanjansa yhteydessä peliin. Luonnollisesti samalla studio tietysti myös kamppailee lokalisointiyksityiskohtien kanssa, että se saisi pelin Nintendon alustoille mahdollisimman nopsaa myös esimerkiksi täkäläisillä markkinoilla.

Lisää luettavaa