Neljä miljoonaa dollaria Ukrainan hyväksi – lähes tuhannella pelillä ja muulla viihteellä kyllästetty hyväntekeväisyyspaketti niittää menestystä

Mukana niin nimekkäämpiä kuin pienempiä ja kokeellisempia indienimikkeitä.

14.3.2022 10:57

Lähemmäs tuhannella viihdeteoksella kyllästetty hyväntekeväisyyspaketti Bundle for Ukraine on kerännyt kasaan noin neljä miljoonaa dollaria.

Tiistaina itch.io-kauppapaikalle myyntiin tullut paketti on houkutellut kirjoitushetkellä puoleensa reilut 270 000 ostajaa. Paketti kustantaa minimissään kymmenen euroa, mutta mahdollisuus isompaankin lahjoitukseen on mahdollinen.

Mukaan Bundle for Ukraineen mahtuu varsinkin lukuisi pc-indiepelejä aina hyvin pienistä ja kokeellisistä teoksista Superhotin, Celesten ja SkateBirdin kaltaisiin vähän nimekkäämpiinkin teoksiin asti. Myös kirjojen ja pöytäroolipelien kaltaisia tuotteita mahtuu mukaan.

Paketista ostetut pelit ladataan nimenomaan Itchin kautta. Esimerkiksi Steam-koodeja paketti ei tarjoa.

Myynneistä kertyvät rahat suunnataan sekä ukrainalaiselle Voices of Children -lastenjärjestölle että lääketieteellistä apua tarjoavalle International Medical Corpsille. Paketin myynti jatkuu aina ensi viikon perjantaihin asti.

Aiemmin Itch-kauppapaikalla on järjestetty vastaavia myös esimerkiksi palestiinalaisten tueksi.

Päivitys 13.3. kello 23:55: Paketin kerryttämä summa on kohonnut viiden miljoonan hujakoille.

Lähde: Itch.io

Lisää luettavaa