Negatiivinen sivumerkitys ajoi Bit.Trip-kehittäjän nimenvaihdokseen

Bit.Trip-peleistä tuttu Gaijin Games tunnetaan jatkossa uudella Choice Provisions -nimellä.

8.6.2014 21:33

Bit.Trip -peleistään tunnettu yhdysvaltalainen pelistudio Gaijin Games on muuttanut nimensä. Jatkossa kehittäjä tullaan tuntemaan virallisesti nimellä Choice Provisions.

Studion virallisen blogin mukaan nimi vaihdettiin, koska termi gaijin (”ulkopuolinen”) on ollut joidenkin mielestä tulkittavissa varsin negatiivisen sävyisenä. Tähän kehittäjät eivät studionsa nimellään ole kuitenkaan pyrkineet. Kun Gaijin Games alkujaan vuonna 2008 perustettiin, oli nimen tarkoitus kuvastaa, kuinka kehittäjät hakivat inspiraatiota lapsuusajan peleistään, joista moni oli kehitetty nimenomaan Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Myös Choice Provisionin omistuksessa oleva Robotube-studio vaihtaa samalla nimensä. Se tunnetaan jatkossa MiniVisionsina.

Nimenvaihdoksen yhteydessä Choice Provisions on samalla julkistanut kaksi uutta peliä. Toinen näistä on Steamiin saapuva Laserlife, jossa pelaajat ohjastavat lasersäteitä taustalla soivan musiikin tahtiin. Toinen peli vuorostaan on Steamiin ja iOS:lle kehitteillä oleva hieman epämääräisemmän oloisempi Tharsis, jossa tehdään pieniä valintoja suurin seurauksin.

Täysin nimi Gaijin Games ei toki vaivu unholaan. Kaikki studion Bit.Trip-pelit jaetaan tulevaisuudessakin kyseisen nimen alla. Tämä koskee sekä vanhoja että myös uusiakin sarjan osia.

Lähde: Choice Provisions

Lisää luettavaa