Electronic Arts on siirtämässä autopelisarjansa Need for Speedin jälleen kehitysstudio Criterion Gamesin nimen alle. Pelijätti on kertonut GamesIndustry-sivustolle, että sarjaa viimeiset seitsemisen vuotta hoitanut ruotsalaisperäinen Ghost Games palaa käyttämään nimeä EA Gothenburg ja muuttuu enemmän tekniseksi tukiryhmäksi yhtiön sisällä.

Briteissä majaileva Criterion oli Need for Speed -sarjan ensisijainen kehittäjä aikoinaan vuonna 2010 ilmestyneen Need for Speed: Hot Pursuitin ja sitä kaksi vuotta myöhemmin seuranneen Most Wantedin kohdalla. Tätä ennen se tunnettiin Burnout-sarjasta.

Paljon studiossa on kuitenkin muuttunut sitten noiden aikojen. Vuonna 2013 studio supistui vain noin 17 hengen kokoiseksi ja pian muutoksen jälkeen sen perustajajäsenet Alex Ward ja Fiona Sperry suuntasivat luomaan uutta itsenäistä Three Fields Entertainment -studiota. 

Sittemmin Criterion onkin toiminut enemmän tukiroolissa luoden sisältöä esimerkiksi Battlefield V:een ja Star Wars Battlefront II:een. Sen sisuksissa työstettiin yhdessä vaiheessa kyllä extreme-urheiluun keskittynyttä omaa peliprojektia, mutta sekin päätyi lopulta hyllytetyksi.

Aivan järisyttävä muutos kehitysstudion vaihto ei silti välttämättä ole. Ghost Gamesilla on ollut oma brittiosastonsa jo pidemmän aikaa ja se on vaikuttanut juurikin Criterionin toimitiloissa. EA:n tarkoituksena olisikin siirtää Ghost Gamesin luovaa henkilöstöä niin Criterionille kuin osaksi muita yhtiön avoimia paikkoja. Noin 30 työpaikan myönnetään tosin olevan vaarassa siirtymän myötä.

GamesIndustryn mukaan studiovaihdokseen ovat vaikuttaneet ainakin Ghost Gamesin ja Criterionin sijainnit. Ilmeisesti EA:lla on ollut hankaluuksia saada sopivaa väkeä houkutelluksi Göteborgiin asti, kun taas Criterion sijaitsee Guildfordissa, joka on yksi Englannin suurimpia pelinkehityskeskuksia.

Edellinen Need for Speed -sarjan osa oli viime syksynä nähty Need for Speed Heat. Viimeiset kaksi sarjan osaa ilmestyivät kahden vuoden välillä toisistaan, kun villeimmillään sarjan pääosia on julkaistu vuoden välein. EA ei ole toistaiseksi kertonut, miltä seuraavan sarjan osan aikataulu näyttää.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa