Nalle Puh -kohun keskelle ajautunut kauhupeli Devotion vedettiin väliaikaisesti saatavilta

Kohua Kiinan suunnalla nostanutta Devotion-kauhupeliä ei voi toistaiseksi saada enää Steamista.

26.2.2019 20:23

Viikko sitten Steamiin saapunut kauhupeli Devotion on vedetty pois myynnistä. Kehittäjä Red Candle Gamesin mukaan kyseessä on väliaikainen toimenpide, joskaan se ei ole antanut aikamäärettä, jolloin pelin voisi odottaa palaavan saataville.

Perusteluksi poistolle on annettu yllättäviä kaatumisia aiheuttaneet tekniset ongelmat sekä ”muut syyt”. Red Candlen poppoo kertoo käyttävänsä tilaisuuden samalla hyväkseen ja käy uudelleen läpi pelin sisällön varmuuden vuoksi, jottei siitä löytyisi vahingossakaan enää mitään sinne tarkoittamatonta materiaalia.

Myös pelin virallisia trailereita on piilotettu ainakin toistaiseksi YouTubesta.

Kovasti kehuja julkaisussaan kerännyt Devotion nousi nihkeämmissä merkeissä otsikoihin viikonloppuna, kun sen sisuksista löydettiin Nalle Puhin voimalla kiinan presidentti Xi Jinpingille ivaileva meemi. Tapausta ei otettu Kiinan suunnalla positiivisesti vastaan, mikä johti muun muassa negatiivisten käyttäjäarvioiden aaltoon.

Red Candle Gamesin mukaan kyseinen materiaali oli jäänyt peliin vahingossa sen toimittua alunperin paikkamerkkinä aivan muulle materiaalille. Studiolle ei tosin ole mikään uusi juttu sivuta Manner-Kiinaa luomuksissaan, sillä sen edellinen peli Detention käsitteli osin sen vaikutusta 1960-luvun Taiwaniin. Myös Devotion sijoittuu Taiwaniin.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa