Taiwanilaiskehittäjä Red Candle Games on rikkonut pitkän hiljaisuutensa ja kommentoinut sen helmikuussa myynnissä vedetyn Devotion-kauhupelin nykytilaa.
Twitterin kautta julkaistussa avoimessa kirjeessä kehittäjät ilmoittavat tulleensa yhteiseen päätökseen siitä, ettei Devotion palaa myyntiin ainakaan vielä toviin. Kaikenlaisia väärinkäsityksiä välttääkseen studio ei ole aikeissa hyötyä millään muullakaan tavalla kyseisellä tuotteellaan, vaan nimike on käytännössä hyllytetty toistaiseksi kokonaan.
– Niin valitettava kuin tämä tapaus olikin, on meidän otettava siitä täysi vastuu. Toivomme saavamme toisen mahdollisuuden lähitulevaisuudessa. Mahdollisuuden, jolla voimme osoittaa, että Red Candle ja sen kumppani haluavat tehdä vain hyviä pelejä, kirjeessä kerrotaan.
Devotion julkaistiin Steamissa alunperin juurikin helmikuussa, ja noin viikon ajan se nautti hyvinkin positiivisesta vastaanotosta useammassakin maailman kolkassa. Hiljalleen Kiinassa ärtymys alkoi kuitenkin nousta, kun pelistä löydettiin maan presidenttinä toimivalle Xi Jinpingille ivaileva talismaani, jossa tätä kuvailtiin ääliöksi ja verrattiin suosittujen nettimeemien mukaisesti Nalle Puhiksi. Pohdintaa on muutenkin käyty siitä, josko pelistä esimerkiksi löytyviä valokuvia ja lehtileikkeitä voitaisiin tulkita kritiikkinä manner-Kiinaa kohtaan.
Red Candle Games on vakuutellut, ettei se ole tarkoituksella lähtenyt kalastelemaan pelillään minkäänlaista kyseenalaista huomiota, vaan että kritiikkiä herättänyt taide päätyi peliin tuotannossa tehtyjen virheiden johdosta.
Kehittäjän mukaan lipsahduksella on ollut vaikutuksia niin sen omaan toimintaan kuin sen kumppaniin. Viestissään studio ei mainitse kumppaniaan nimeltä. Aiemmin kesällä kuitenkin raportoitiin, kuinka pelin kiinalaisjulkaisussa auttanut Indievent-yhtiö menetti toimilupansa rikottuaan Shanghain kaupungin mukaan paikallisia lakeja. Red Candle teki yhteistyötä myös taiwanilaisjulkaisija Winking Entertainmentin kanssa aina siihen asti, kun Nalle Puh -kohu pääsi alkuun. Vetäytymisen yhteydessä on huomioitu, kuinka iso osa Taiwanin peliteollisuuteen tulevasta rahoituksesta on peräisin Kiinasta.
Lähde: Red Candle Games (Twitter), PCGamesN