Keskustelu naisten roolista pelialalla jatkaa kukoistustaan, minkä myötä varsinkin monenlaisia erikoisia yksityiskohtia kulissien takaa nousee pintaan aina aika ajoin. Viimeisimmästä tällaisesta tapauksesta on vastannut Naughty Dogin avainkehittäjä Neil Druckmann, jonka mukaan naisten näkökulma The Last of Usista oli vähällä jäädä tutkimatta pelin markkinointia suunnitellessa.

– Eräs pelien markkinointiin vaikuttava osa-alue on ryhmätestaus. Niissä kokoon kerätyille pelaajille näytetään materiaalia ja kysytään sitten siihen liittyen muutamia määrällisiä ja laadullisia kysymyksiä, Druckmann selitti The Escapistin haastattelussa.

Testauksissa käytetyistä ryhmistä vastannut tutkimusyhtiö ei Druckmannin mukaan kuitenkaan ollut missään vaiheessa aikeissakaan koota mukaan naispelaajia. Naughty Dog joutuikin itse lopulta puuttumaan toimintaan vaatimalla naispelaajille myös paikkaa testauksessa.

– Toivon tämän olevan menneisyyden reliikki, joka katoaa pian, Druckmann jatkoi.

Tilanne ei ole aivan ensimmäinen laatuaan The Last of Usiin liittyen. Viime vuonna Druckmann kertoi pelisivusto VG247:lle käyneensä läpi useita keskusteluita, joissa hänen tiimiään on pyydetty pitämään pelistä löytyvä Ellie-hahmo taka-alalla pelin kannessa. Syyksi vaatimuksille hän epäilee luuloa siitä, että tytön näkyminen kannessa saisi pelin myymään vähemmän. Vaatimuksista ei tullutkaan lopulta mitään ja näin pelin kannesta saatiinkin jotain aivan päinvastaista.

Lähde: The Escapist, VG247

Lisää luettavaa