Naiskenraalit toivat negatiivisen Steam-arvosteluvyöryn viisivuotiaalle Total War: Rome II:lle – kehittäjät kohauttivat olkiaan

Steamissa on nähty taas negatiivisten arvioiden vyöry, kun puoli vuotta sitten lisätyt Total War: Rome II:n naishahmot alkoivatkin pänniä ainakin osaa pelaajakunnasta.

25.9.2018 21:44

Strategiakehittäjä Creative Assembly on päätynyt kommentoimaan viisivuotiaan Total War: Rome II:n tällä viikolla kokemaa negatiivisten Steam-arvostelujen vyöryä.

Keskeisenä kauhistelun kohteena arvosteluissa on ollut peliin maaliskuussa päivityksellä lisätyt naiskenraalit, joiden rekryämismahdollisuuksien määrän on kritisoitu olleen muun muassa historiallisesti epätarkka ja puskevan pelaajien kurkusta alas jonkinlaista poliittista agendaa.

Puheeksi asia nousi alunperin elokuussa Steamin keskustelualueella, jolloin Creative Assemblyn yhteisövastaava Ella McConnell totesi, että jos naisten läsnäolo pelissä järkyttää, voi ne modata pelistä pois tai sitten pelin voi jättää myös pelaamatta. Creative Assembly on hänen mukaansa myös täysin sujut ja tyytyväinen sen asian kanssa, mikäli joku päättää olla ostamatta peliä, koska siinä on näiden mielestä liikaa naisia.

Myöhemmin näin syyskuussa keskustelun poimi esiin muun muassa YouTube-käyttäjä Arch Warhammer, mistä se levisi laajemmalla johtaen lopulta negatiivisten arvioiden vyöryyn..

Tällä viikolla julkaisemassaan kommentissaan Creative Assembly on valottanut, kuinka se on nimenomaan jäljitellyt naiskenraalien ilmenemistä pelin aikakauteen sopivien kulttuurien mukaan. Kreikkalaiset, roomalaiset, Karthago ja muutamat itäiset osapuolet eivät esimerkiksi ollenkaan voi pestata itselleen naiskenraaleja, kun pääosalla muista osapuolista mahdollisuus edes naiskenraalin ilmestymiseen jo valmiiksi rajatussa pestausruudussa on noin 10-15 prosenttia. Isoin poikkeus on Kušin kuningaskunta, jonka kulttuuria mukaillen värväysruutuun voi ilmestyä naishahmo 50 prosentin todennäköisyydellä.

– Emme ole tehneet muutoksia mahdollisuuksiin rekrytä naiskenraaleja. Sukupuu-ominaisuuden ja lisäämisen myötä pelattavat osapuolet voivat kyllä saada enemmän naispuolisia perheenjäseniä avioliiton kautta. Jos pelaaja laittaa miespuolisen perheenjäsenensä etsimään vaimoa ja avioituu, liittyy perheeseen lisää naisia. Tämä tarkoittaa, että useampia naishahmoja voi ilmetä värvättäväksi kenraaleiksi, mutta jälleen vain silloin, jos kyseiset osapuolet sallivat naishahmojen värväämisen, lausunnossa kerrotaan.

Muun muassa YouTube-käyttäjä RepublicOfPlay esitti myös vastaavanlaisia havaintojen naisten toiminnasta ennen Creative Assemblyn virallista tiedotetta.

Creative Assemblylla onkin todettu, että ominaisuus toimii sen nykytiedon mukaan tarkoitetulla tavalla, eikä sitä ole tarkoitus päivittää tai poistaa pelistä.

Lähde: Total War (Twitter), Kotaku

Lisää luettavaa