Naisjoukkue kapusi heittämällä suosituimpien FIFA 16 -joukkueiden kastiin

EA-pomo Peter Mooren mukaan Yhdysvaltain naisjoukkue on noussut jo erääksi FIFA 16:n suosituimmaksi joukkueeksi. Peli on ollut sarjan ensimmäinen, jossa naisjoukkueilla on ollut edes mahdollista pelata.

27.11.2015 01:44

Electronic Artsin jalkapallopelisarja FIFA teki tänä vuonna historiaa tarjoamalla syyskuussa saapuneessa FIFA 16:ssa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden lähteä potkimaan virtuaalipalloa sarjassa naisjoukkueen voimin. EA:n operatiivinen johtaja Peter Moore on paljastanut nyt, ettei lisäys näytä menneen futisyleisöltä ohi, sillä Yhdysvaltain naismaajoukkue on onnistunut nousemaan pelin 23:nneksi pelatuimmaksi joukkueeksi.

Kaiken kaikkiaan FIFA 16 sisältää sellaiset 600 erilaista joukkuetta, jotka on napattu useista eri maailmankolkista. Naisjoukkueita pelistä löytyy kaikkiaan 12 maajoukkueen edestä. Mooren mukaan naispelaajista eniten virtuaalisia maaleja on tähän mennessä tehty yhdysvaltalaisella Alex Morganilla, jolla on laitettu verkot heilumaan yli miljoona kertaa.

Yhdysvaltojen lisäksi myös Ruotsin, Australian, Saksan, Ranskan, Englannin, Espanjan, Meksikon, Italian, Kanadan, Brasilian ja Kiinan naismaajoukkueet ovat olleet pelissä pelattavissa. Yhdysvaltojen suosio ylitse muiden selittynee laajalti sillä, että joukkue voitti kesällä maailmanmestaruuden.

Naisjoukkueiden herättämästä kiinnostuksessa on ollut erityisen kiintoisaa kuulla varsinkin siksi, että niillä pelaaminen on FIFA 16:ssa huomattavasti rajoitetumpaa kuin miesjoukkueilla. Ensinnäkään naisjoukkueet eivät voi ollenkaan pelata pelissä miesjoukkueita vastaan. Tämän lisäksi naisilla on voinut päästä pelaamaan myös vain kolmessa pelistä löytyvässä pelitilassa: verkkopohjaisissa ystävyysotteluissa, offline-turnauksissa ja pikaotteluissa.

Lähde: The Post Game

Lisää luettavaa