Naiset dominoivat mobiilipelaamista

Naiset pelaavat enemmän kuin miehet. Ainakin kännyköillä ja tableteilla.

3.10.2012 05:02

Tutkimuslaitos EEDAR on havainnut naisten hallitsevan mobiilipelaamista. Jopa 60 % kaikista kännykällä tai tablettitietokoneilla pelaavista on naisia.

Samainen tutkimus osoittaa, että 63 % naismobiilipelaajista pelaa moninpelejä tai sosiaalisia pelejä. Miehet taas pidättäytyvät naisia enemmän omissa oloissaan. Heistä vain reilu puolet kokee mobiilipelien moninpelin kiinnostavaksi.

Naisilla on myös suurempi valta vaikuttaa mitä muut ihmiset pelaavat, sillä he lähettävät todennäköisemmin pelikutsuja ja vaatimuksia nostaen pelien näkyvyyttä.

– Naisiin vetoaminen pelaavina asiakkaina on tärkeämpää kuin koskaan. Pelimaailma on todellakin muuttumassa, kommentoi EEDARin Jesse Divnich.

Massiivinen sosiaalisia pelejä tuottava ja julkaiseva Zynga panostaakin valtavasti naisiin vetoaviin peleihin.

-Kosketusnäytöt ovat ajaneet mobiilialustaa voimakkaasti sosiaalisen pelaamisen suuntaan. Helppokäyttöiset laitteet ovat helposti lähestyttäviä ikään tai sukupuoleen katsomatta, veisteli yrityksen varatoimitusjohtaja Travis Boatman.

– Naiset hakeutuvat helpommin mobiilialustoille kehitettyjen pelien pariin, sillä he kokevat ne huomattavasti intuitiivisimmiksi Boatman jatkoi.

Kevyisiin mobiilipeleihin keskittynyt Big Fish taas havittelee naisten rahoja tahallaan.

– Voisi kuvitella Texas Hold ’Em -pelimme kallistavan viisarin miesten suuntaan, mutta 65 % liikevaihdostamme tulee naisten lompakoista. Jos haluat kehittää mobiilipelejä, ei naisia voi vain unohtaa demokratiana, heihin on suorastaan keskityttävä, Big Fishin toimitusjohtaja Paul Thelen julisti.

EEDARin kyselyyn vastasi 2491 15-64 vuotiasta aktiivista mobiilipelaajaa. Vertailun vuoksi ESA:n viimeisin tutkimustulos pc-pelaajista osoitti miesten vielä olevan juuri ja juuri kiinnostuneimpia kyseisestä alustasta 53 % osuudella.

Lähde: GamesIndustry, VG247

Lisää luettavaa