Näin tapahtuu Overwatch 2:n syksyinen julkaisu – pelattavissa ilmaiseksi, ei loottilaatikoita, kolme uutta sankaria, viisi lisäkarttaa ja muuta

Pelistä muuttuu myös kausipohjainen uuden sisällön jakelun suhteen.

17.6.2022 10:50

Blizzard Enterainment valottanut tapaa, jolla Overwatch 2 on saamassa julkaisunsa 4. päivä lokakuuta.

Kuten jo entuudestaan tiedettiin, on peli saapuessaan pelattavissa tällä kertaa ilmaiseksi. Samalla Blizzard on muuttamassa tapaa, jolla pelissä avataan uusien asujen ja muiden kosmeettisten esineiden kaltaisia asioita. Loottilaatikot jäävät ennen kaikkea historiaan ja tilalle tuodaan tasaisin väliajoin vaihtuvat Battle Pass -palkintopassit ja alati päivittyvä pelin sisäinen kauppapaikka.

Mitä tulee uuden sisällön julkaisuun, on Overwatch 2 tukeutumassa monen muun verkkopelin tapaan kausipohjaiseen rakenteeseen. Yhden kauden on määrä kestää aina noin yhdeksän viikkoa ja ajan myötä niistä joka toisen on tarkoitus esitellä peliin aina uusi hahmo. Niiden välissä luvassa on puolestaan uusia karttoja ja pelitiloja, minkä ohella luonnollisesti kosmeettisten esineiden tarjontaa laajennetaan sitäkin alituisesti.

Overwatchille uusina asioina Overwatch 2 esittelee pelaajille alkuun kolme uutta sankaria, kuusi uutta karttaa, uuden pelitilan ja reilut 30 uutta asua. Uudet hahmot ovat jo entuudestaan esitelty vahingontekijäluokkaan kuuluva Sojourn, alla videomuodossa tarkemmin esille nostettu tankkihahmo Junker Queen sekä toistaiseksi vielä paljastustaan odottava Support-hahmo.

Muita julkaisun uudistuksia ovat 5v5-formaattiin muuttuva moninpeli, päivityksiä kokeneet vanhat hahmot ja kartat sekä alustojen välinen edistymisen jakaminen. Overwatch 2:n uusiin puoliin lukeutuva yhteistyövetoinen PvE-osuus antaa sen sijaan odottaa itseään vuoden 2023 alkuun.

Overwatch 2:n ensimmäinen kausi pyörähtää käyntiin heti lokakuussa. Jo ennakkoon myös tiedetään, että 4. joulukuuta käynnistyvä toinen kausi pitää sisällään vielä sekä uuden tankkihahmon että lisäkartan. Lisäksi myössiltä sopii odottaa reilua 30 uutta asua ja tietenkin omaa Battle Passia.

Ennen virallista julkaisua Overwatch 2 tuodaan vielä kertaalleen betatestiin, jonka on määrä käynnistyä sekä pc:llä, PlayStationeilla että Xboxeilla 28. kesäkuuta. Testailu jatkuu ainakin heinäkuun 18. päivään asti ja siihen voi hakea mukaan pelin kotisivuilla.

Varsinaisen julkaisun tapahtuessa 4. lokakuuta Overwatch 2 ilmestyy pc:lle, PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle ja Switchille.

Lähde: Overwatch (kotisivu)

Lisää luettavaa