Activision on vetänyt esiripun Call of Duty: Advanced Warfaren moninpelin edestä. Julkaisija esitteli uutuuspelinsä kenties tärkeintä osa-aluetta hieman vajaan tunnin verran Kölnissä Gamescom-pelimessuja edeltäneessä tilaisuudessaan.

Advanced Warfaren moninpeli rakentuu vahvasti kullakin verkkosotilaalla tällä kertaa käytössä olevien exoskeleton-haarniskojen ympärille. Uusi haarniska monipuolistaa hahmojen liikkumista muun muassa aiempaa korkeimmilla hypyillä, vauhdikkailla väistöliikkeillä ja nopeammalla liikkumisvauhdilla, mikä heijastuu tietenkin muun muassa kenttäsuunnitteluun. Haarniskoitaan pääsee lisäksi myös muokkaamaan useilla lisäominaisuuksilla, kuten suojakilvellä ja verhoutumiskyvyllä, mutta nämä lisät kuluttavat haarniskoissa olevaa akkua käytettäessä.

Haarniskojen muokkaamisen ohella tietenkin myös sotilaiden muuta varustusta pääsee jälleen laajalti kustomoimaan moneen suuntaan. Call of Duty -sarjassa jo aiemmin tavattu Pick 10 -järjestelmä tekee nyt muun muassa paluun, mutta Pick 13 -nimeä kantaen laajentaen hieman mahdollisuuksia siitä, mitä varusteita ja kykyjä sotilailleen voi valita taisteluihin. Hahmojen varustamista monipuolistetaan myös uudella Supply Drop -idealla, jonka myötä pelaajia palkitaan aika ajoin satunnaisilla uusilla kosmeettisilla asusteilla, muokatuilla aseilla ja kertakäyttöisillä reinforcement-apuvälineillä.

Tappojen sijaan pelaajien pistesaldoa seuraavat Scorestreak-edut tekevät myös paluun ja tällä kertaa muokattavassa muodossa. Kunkin pelin Scorestreakin voi nyt varustaa monenlaisilla erilaisilla lisäominaisuuksilla – ajattele esimerkiksi raketteja ampuvaa tykkitornia –, mutta mitä enemmän pelaajat muokkaavat niitä, sitä kalliimmaksi niiden aktivointi tulee. Näin ollen pelaajien on oltava varovaisia sen suhteen, etteivät he yritä haukata liian suurta palaa etumahdollisuuksia muokatessaan.

Activisionin järjestelmässä tilaisuudessa Advanced Warfarea kehittävä Sledgehammer Games ehti esittelemään myös jo kourallisen verran pelissä nähtäviä karttoja. Huomionarvoista oli, että osa kentistä oli varustettu muutamilla vaaroilla, joihin pelaajien kannatti kiinnittää usein huomiota. Vankilaan sijoittuva Riot-kartta antaa pelaajille esimerkiksi mahdollisuuden hyödyntää karttaan kytkettyä vartiointijärjestelmää vihollisten havaitsemiseen. Defender-nimisessä kentässä vuorostaan tsunami saattoi välillä iskeä kenttään ja aiheuttaa ongelmia pelaajille.

Sledgehammer lupaa, että Call of Duty: Advanced Warfare tullaan julkaisemaan 12 pelitilan kera. Joukosta löytyy vanhoja suosikkeja, kuten Team Deathmatch ja Hardpoint, mutta myös pari uutta on myös jo mainittu. Toinen näistä oli vanhaa War-tilaa muokkaava Momemtum-tila kun taas tiloista toinen, Uplink, yhdistää Call of Duty -räiskeen amerikkalaiseen jalkapalloon.

Call of Duty: Advanced Warfare julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle marraskuun 4. päivä. Mikäli pelistä on tosin ostamassa tänään maanantaina moninpelitilan rinnalla paljastetun Day Zero Editionin, pääsee räiskinnän kuitenkin aloittamaan jo päivän verran aikaisemmin.

Lisää luettavaa