Uusin Call of Duty saapuu kauppoihin huomenna ja odotettavissa on luonnollisesti välitön rynnäkkö pelin moninpeliin. Teoksen kehittämisestä vastannut Treyarch onkin valmistautunut tulevaan julkaisemalla nyt muun muassa listan siitä, miten pelaajat voivat saada porttikiellon pelin verkkopuoleen.

Rikkomuksia piisaakin muutamia erilaisia ja näin myös erityyppisiä. Välittömät lopulliset ”bannit” Treyarch on muun muassa valmis antamaan heti esimerkiksi muokatun pelin tai peliprofiilin käytöstä.

Piraattikopioita, muokattuja ohjaimia ja esimerkiksi nettiotteluiden sulavuuteen vaikuttavia ohjelmistoja ei myöskään katsota hyvällä. Näiden kevyestä käytöstä voi aluksi saada lyhyemmän porttikiellon, mutta mikäli toiminta jatkuu tai se on välittömästi katsottavissa hyvinkin haitalliseksi, on lopullinen banni myös mahdollinen.

Asiallisuus on myös luonnollisesti ratkaiseva tekijä esimerkiksi nettiotteluiden keskusteluissa, live-videoissa ja pelaajien omissa emblem-tunnuksissa. Myöskään pelin bugien hyväksikäyttöä ei sallita niin sanotusta ”boostauksesta” puhumattakaan. Jälkimmäiseksi mainittu tarkoittaa, ettei Treyarch hyväksy käytöstä, jossa pelaajat toimillaan tarkoituksellisesti kartuttavat esimerkiksi jonkin toisen pelaajan tai pelaajien kokemusmäärää.

Joissain tapauksissa pelkkä porttikielto ei ole ainut asia, jonka pelaaja voi saada. Myös muun muassa räiskijöiden verkkotilastot voivat joutua täysin nollatuksi.

Listan rangaistuksista tarkempine yksityiskohtineen löytää Call of Dutyn kotisivuilta.

Lisää luettavaa