Näin rakennat unelmiesi eläintarhan – Planet Zoosta reilun vartin verran pelikuvaa

Planet Coaster -kehittäjien eläintarhasimulaattori Planet Zoosta julkaistiin reilusti uutta pelikuvaa.

17.6.2019 14:15

Planet Coaster -kehittäjä Frontierin tulevasta Planet Zoosta on nyt julkaistu reilun 15 minuutin verran tuoretta pelikuvaa, jolla esitellään pelin eri eläinlajeja ja ominaisuuksia. Frontierin väki tähtää realismiin ja haluaa pelin muistuttavan mahdollisimman paljon oikean eläintarhan pyörittämistä.

Videolla nähdään afrikkalaista savannia muistuttavaa ympäristöä, jota eläintarhan vierailijoiden on mahdollista kiertää joko jalan tai jeepin kyydissä. Aitauksissa vaeltaa erilaisia eläimiä kirahveista krokotiileihin.

Lajista riippumatta eläinten ulkomuodon yksityiskohtiin on kiinnitetty valtavasti huomiota. Krokotiilien suomut näkyvät ja kirahvien harjoista voi erottaa yksittäisiä karvoja (videolla myös omaa ulostettaan potkiva kirahvi). Hauskana yksityiskohtana eläinten geeniperimä vaikuttaa niiden ulkonäköön, eli perheenjäsenet muistuttavat toisiaan.

Kaikki eläimet myös käyttäytyvät aidon oloisesti. Laumaeläimet liikkuvat yhdessä lajitovereidensa kanssa, sosiaalisemmat otukset, kuten simpanssit, kaipaavat aktivoivaa toimintaa ja liskot piiloutuvat terraarioidensa kasveihin. Pelaajan vastuuksi jää huolehtia, että eläinten elinympäristöt vastaavat niiden tarpeita. Kaikki rakentaminen maksaa rahaa, joten tasapainottelu budjetin ja eläinten onnellisuuden välillä on tärkeää.

Hallinnollisella puolella pelaajan tehtävänä on henkilökunnan palkkaaminen ja sijoittaminen eläintarhassa. Yleisö ei halua nähdä henkilökunnan rakennuksia, joten pelaaja voi rakentaa ne aitausten perälle ja mahdollistaa kulkemisen niihin poluilla, joille vieraat tai eläimet eivät pääse. Näissä rakennuksissa voidaan esimerkiksi valmistaa aitauksessa olevien eläinten ateriat.

Planet Zoo julkaistaan Steamissa 5. marraskuuta.

Lisää luettavaa