Näin käynnistyy Final Fantasy XIV: Stormblood – samurait vahvistettu mukaan

Final Fantasy XIV:n Stormblood-laajennuksesta tiedetään taas hieman lisää. Sen alkuanimaatiokin on julkaistu nyt kokonaan.

19.2.2017 08:55

Square Enix on paljastanut kokonaisuudessaan Final Fantasy XIV:n tulevan Stormblood-laajennuksen alkuanimaation. Video kätkeekin sisäänsä muutamia avainyksityiskohtia tulevasta, sillä siinä ensiesittelyn saavat sekä uusi samurai-ammatti että myös suuren osan uuden laajennuksen sisällöstä muodostava itäinen Othardin maanosa.

Alkuanimaatio paljastui nyt viikonloppuna Frankfurtissa käynnissä olevassa Final Fantasy XIV Fan Fest -yhteisötapahtumassa, jossa Final Fantasy XIV:n tulevaisuus puhutti muutenkin kovasti. Stormbloodin myötä pelin tarjoaman inventaariokoon on luvattu esimerkiksi kasvavan ja onpa myös asutusten kerrottu pystyvän pitävän sisällään jatkossa tuplasti enemmän kalusteita kuin ennen. Mitä tulee laajennuksen tarjoamiin tuoreisiin asutuksiin, tuodaan ne saataville vasta jonkin verran itse Stormbloodin saapumisen jälkeen yhdessä uuden muutto-ominaisuuden kera.

Square Enix on myös vahvistanut, ettei Stormblood ole lisäämässä ainakaan alustavasti Final Fantasy XIV:n ammattimäärää muulla kuin kahdella uudella hahmoluokalla. Vaurion tekemiseen erikoistuneen samurain ohella laajennus lisää peliin siis myös vain jo aiemmin paljastetun Red Mage -luokan. Päätöstä pelin ohjaaja ja tuottaja Naoki Yoshida on perustellut sillä, että kolmen ammatin luominen ja tasapainottaminen vaatisi hurjan määrän ylimääräistä työtä kehitystiimiltä.

Julkaisunsa Final Fantasy XIV: Stormblood saa PlayStation 4:llä ja pc:llä 20. kesäkuuta. PS3-tuki jää vastaavasti laajennuksen myötä historiaan. 

Lisää luettavaa