Näin Forza Horizon 4:n elinaika vertautuu edeltäjäänsä – Microsoft vetää pelin myynnistä

Tuli. Oli. Ja meni.

26.6.2024 20:46

Microsoft vetää Forza Horizon 4 -kilpa-ajopelinsä digitaalisen version myynnistä kuluvan vuoden joulukuussa, pelin kehittänyt Playground Games kertoo Forzan verkkosivuilla. Kaiken pelin lisäsisällön myymisen Microsoft lopetti jo eilen tiistaina.

Playground Gamesin tiedotteen mukaan myynnin lopettaminen johtuu ”lisenssisopimuksista yhteistyökumppaneiden kanssa”.

Toimenpide on varmasti tuttu Forzan aktiivisimmille pelaajille, sillä saman kohtalon ovat kokeneet useat muutkin sarjan pelit.

Sarjan julkaisija ja omistaja Microsoft esimerkiksi poisti syyskuussa 2016 ilmestyneen Forza Horizon 3:n myynnistä vuonna 2020 tasan neljä vuotta sen julkaisun jälkeen. Forza Horizon 4 julkaistiin elokuussa 2018, joten sen tarina kesti siis pari vuotta edeltäjäänsä pidempään.

Joulukuun 15. päivästä alkaen peliä ei voi enää ostaa Microsoft Storesta tai Steamistä. Playground Gamesin mukaan pelin jo omistavat henkilöt voivat myynnin lopettamisen jälkeen jatkaa pelaamista toistaiseksi sekä yksin- että moninpelissä ja tarvittaessa myös ladata pelin laitteelleen uudestaan.

Playground Games ei kuitenkaan järjestä pelissä enää uusia kilpakausia, joten pelattavaa on jatkossa vähemmän. Viimeinen kausi alkaa heinäkuun lopussa ja päättyy 22. elokuuta.

Lue lisää:

Lisää luettavaa