Sims-fanit hämmästyivät äskettäin, kun selvisi, että syksyllä ilmestyvästä Sims 4:stä on karsittu sarjalle perinteisiä ominaisuuksia. Pelistä ulos jäivät mm. taaperoikäiset simit sekä monen simin elämässä (ja kuolemassa) tärkeää osaa näytelleet uima-altaat.

Närkästyneet Sims-fanit ehtivät käynnistää jo vetoomuksen altaiden pelastamiseksi. Pelintekijät joutuivat puolustuskannalle, ja nyt Sims 4:n tuottaja Rachel Franklin on kommentoinut tapausta virallisessa Sims-blogissa.

Franklinin mukaan pelintekijät ovat altaiden sijasta käyttäneet aikaansa mm. uuteen rakennustilaan ja simien elävämpään animaatioon: tekoihmisillä on nyt mm. 7 eri kävelytyyliä, 320 tunnepohjaista animaatiota ja 600 reaktiota eri esineisiin.

– Lopulta tulimme siihen tulokseen, että saadaksemme kaiken uuden tekniikan mukaan meidän täytyisi tehdä kompromisseja, jotka aiheuttaisivat pettymyksen joillekin faneillemme. Se on katkera kalkki juotavaksi, mutta uskokaa pois, meidän visiomme Sims 4:stä vaati keskittymistä, Franklin kirjoittaa.

Vanhat Sims-fanit osaavatkin jo arvella, mitä tämä tarkoittaa altaiden ja taaperoiden kannalta. Pelin tuottaja Ryan Vaughan sivusi samaa ongelmaa omassa blogikirjoituksessaan. 

– Olemme rakentamassa uskomattoman vahvaa perustusta, jonka on mahdollista täyttää kaikki toiveenne tulevina vuosina. Sims 4:n tulevaisuus on valoisa, Vaughan kirjoitti.

Odotammekin siis Sims 4: Allasbileet– ja Sims 4: Taaperon elämää -laajennuspakettien vääjäämätöntä julkistusta.

Lähteet: EA, Eurogamer

Lisää luettavaa