Myynnistä vedetty Star Control: Origins onnistuttiin palauttamaan takaisin Steamiin

Star Control: Origins on taas osa Steamin valikoimia DMCA-kehoitteesta huolimatta.

20.1.2019 10:07

Star Control: Origins on palannut ostettavaksi Steamin. Peli katosi Valven pelipalvelusta aiemmin vuodenvaihteessa, kun alkuperäisten Star Control -pelien luojina tunnettu kaksikko Paul Reiche III ja Fred Ford kehoittivat kaupan ylläpitäjiä poistotoimenpiteisiin Yhdysvaltain Digital Millennium Copyright Act -lakiin nojaten.

DMCA-kehoitus suunnattiin myös GOG-kauppapaikan suuntaan. GOGiin peli ei ole vielä kuitenkaan palannut.

Reiche tai Ford eivät ole kommentoineet toistaiseksi tapahtumaa, mutta Star Control: Origins -kehittäjä Stardockin toimitusjohtaja Brad Wardell on sivunnut aihetta kevyesti. Wardellin mukaan hän ei voi kertoa julkisesti, kuinka peli saatiin takaisin Steamiin, mutta kuvailee, että Stardock, Steam ja GOG ovat kiistan yhden puolella ja Reiche sekä Ford toisella puolella.

Wardell julkaisi lisäksi vastauksen kuvioon, jolla Reiche ja Ford olivat perustelleet DMCA-tempaustaan aiemmin kuun alussa. 

Star Control: Originsin katoaminen kauppapaikoilta on iso isompaa kiistaa Stardockin sekä kehittäjäkaksikon välillä Star Control -sarjan omistusoikeuksista. Kiista lähti kunnolla käyntiin joulukuussa 2017 ja ajoi Reichen sekä Fordin lopulta muun muassa joukkorahoittamaan oikeustaistoon meneviä kulujaan.

Ford ja Reiche ovat jakaneet omaa näkökulmaansa kiistasta kotisivuillaan. Stardock on vuorostaan summat ison osan kiistasta omilla foorumeillaan.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa