Mutaanjuuttumissimulaattori Sprintires teki paluun Steamiin, kehittäjä kiistä sabotoineensa peliään

Steamista teknisten ongelmien johdosta pois vedetty Spintires on palautettu myyntiin korjausten kera. Pelin kehittäjä on samalla myös vastannut peliä ympäröineisiin sabotointiväitteisiin.

5.3.2016 14:59

Aiemmin viikolla teknisten ongelmien vuoksi Steamista myynnistä poistettu ajosimulaattori Spintires on tehnyt paluun latauskaupan valikoimiin. Pelin julkaisijana toimivan Ooveen mukaan peliä vaivanneet ongelmat on nyt korjattu uudella päivityksellä, joka toimii, kunhan pelaajat poistavat vain käytöstä fanikorjaukset, jotka ovat aikaisemmin tarjonneet epävirallisen ratkaisun pelin outoihin ongelmiin. Peliin asennettuja modejakin voi joutua siirtämään päivitysprosessin aikana sivuun pelin päähakemistosta.

Pelin pääkehittäjä Pavel Zagrebelnyj on samalla kiistänyt pelilehti PC Gamerille syytökset siitä, että Spintiresin ongelmat olisivat johtuneet hänen tahallisista sabotointiyrityksistä. Zagrebelnyj’n mukaan ongelmat johtuivat yksinkertaisesti bugeista, joita joko ilmestyi peliin päivitysten kautta tai joita hän ei yksinkertaisesti ollut noin muuten saanut vielä korjattua.

– En tehnyt tahallisesti mitään, mikä olisi johtanut pelin toimimattomuuteen. Ohjelmointi on hankala asia, jonka yhteydessä kaikki voivat luoda bugeja. Ongelmaksi muodostui kriittinen bugi, jota ei korjattu ajallaan, Zagrebelnyj selitti.

Zagrebelnyj on samalla vetänyt takaisin hieman väitteitään hänen ja Ooveen välillä olevista palkanmaksuongelmista. Zagrebelnyj’n mukaan hän ei ole yksinkertaisesti hyvä antamaan haastatteluja, minkä seurauksena hän ”sanoo paljon asioita, jotka saavat asiat menemään huonompaan suuntaan”. Hän on kuitenkin kieltäytynyt puhumasta tämänhetkisestä suhteestaan Ooveen kanssa.

Myös Oovee itse on kiistänyt, että Spintiresin ongelmien taustalla olisi ollut kyse sabotoinnista. Julkaisija on kuitenkin Spintiresin Steam-sivuilla luvannut, että se on vielä lähiaikoina selvittämässä kaikille, mistä Spintiresin ongelmissa oli oikein kyse.

– Olemme lähipäivänä julkaisemassa täyden ja suoran lausunnon ongelmien taustoista sekä siitä, miten olemme välttämässä niiden toistumisen. Olemme samalla kertomassa lisätietoja myös seuraavasta päivityksestä, jonka parissa olemme työskennelleet aina vuoden alusta asti ja jonka testaamisen suunnittelemme aloittavamme ensi viikolla, Sprintiresin Steam-sivuilla kerrotaan.

Päivitys kello 16:45: Pelisivusto Gamasutra kertoo kuulleensa Zagrebelnyj’n suunnalta, että osa peliin jääneistä bugeista laukaisi peliin piraatteja varten asetettuja ansoja, jotka aiheuttivat hallaa sen toiminnalle. Juurikin kyseiset ajastetut ansat olivatkin eräs syistä, miksi Zagrebelnyj’n epäiltiin sabotoineen peliään.

Lähde: Steam, PC Gamer, Polygon

Lisää luettavaa