Musiikkipelipioneeri irtisanoo Kickstarter-menestyksestä huolimatta

Harmonix on laittanut koostumustaan uusiksi uuden Amplituden onnistuneen Kickstarter-kampanjan jälkeen.

31.5.2014 21:14

Yhdysvaltalainen pelitalo Harmonix on ajautunut karsimaan miehistöään. Studio on ilmoittanut, että se on päästänyt menemään 37 kokopäiväistä työntekijäänsä osana organisaation kohtaamia uudelleenjärjestelytoimia.

Samalla yhtiön perustajajäsen Alex Rigopulos astuu alas Harmonixin toimitusjohtajan asemasta ja hoitaa jatkossa studion luovan johtajan virkaa. Uuden toimitusjohtajan Harmonix saa Steve Janiakista, joka on toiminut yhtiössä aiemmin julkaisupomona.

– Harmonix on käymässä läpi organisaation uudelleenjärjestelyä tuodakseen sen samaan linjaan nykyisten ja tulevien kehityssuunnitelmiemme kanssa. Tämä ikävä kyllä tarkoittaa, että jouduimme tekemään hankalan päätöksen vähentää täyspäiväisen tiimimme kokoa, Harmonixin edustaja selitti tiedotteessaan.

Tieto irtisanomisesta on tullut vain niin viikon verran sen jälkeen, kun Harmonix onnistui käärimään Kickstarterissa kasaan reilut 800 000 dollaria uuden Amplitude-pelin kehitykseen. Yhtiö on kuitenkin tiedottanut, etteivät irtisanomiset vaikuta sen nykyisiin projekteihin.

Amplituden ohella Harmonix on viime aikoina työstänyt sekä Fantasia: Music Evolved -rytmipeliä Xbox 360:lle ja Xbox Onelle, Record Run -mobiilipeliä että myös musiikkiräiskintä Chromaa. Jälkimmäisen kehitys otti tosin jonkin verran takapakkia hiljattain Harmonixin ilmoitettua, että peli on kaipaamassa mittavaa uusioremonttia voidakseen kehittyä täysiveriseksi pelikokemukseksi.

Ennen nykyisiä projektejaan Harmonix on luonut nimeä maailmalla erityisesti niin Guitar Hero-, Rock Band kuin myös Dance Central -sarjojen luojana.

Lähde: Gamesindustry

Lisää luettavaa