Musapelien paluu ei räjäyttänyt pankkeja – myös uuden Guitar Heron menestys jäi odotuksista

Rock Band 4:n tapaan myöskään Guitar Hero Live ei onnistunut täysin täyttämään julkaisijansa odotuksia.

12.2.2016 17:56

Lokakuussa paluun tehnyt Guitar Hero -sarja ei iskenyt yleisöön viime vuoden lopulla yhtä vahvasti kuin julkaisija Activision olisi toivonut. Tuoreimmassa neljännesvuosiraportissaan pelijätti on kertonut, että yhdessä Skylanders SuperChargersin kanssa Guitar Hero Liven myynnit jäivät odotuksia alhaisemmiksi.

Activision uskoo, että pelien myynti kärsi varsinkin kovasta kilpailusta leluvetoisten pelien markkinoilla. Myös niin sanottujen satunnaispelaajien siirtymä mobiilipelien maailmaan on nähty vaikuttavana tekijänä.

Tarkkoja myyntilukuja Activision ei ole peleille antanut. Uuden Infinity Wardin kehittämän Call of Dutyn ohella se on kuitenkin jo vahvistanut, että Skylanders-sarjasta saadaan vielä tänäkin vuonna ulos uusi peli. Myös Skylanders-aiheinen televisiosarja on debytoimassa tänä vuonna.

Uutta Guitar Hero -peliä Activision ei ole sen sijaan aikeissa julkaista ainakaan vielä toviin. Parhaillaan Activisionin suunnitelmissa on lähinnä vain tukea Guitar Hero Livea uusilla pelattavilla kappaleilla.

Guitar Hero Liven lisäksi myös Rock Band 4 ei näytä menestyneen aivan toivotulla tavalla. Aiemmin tällä viikolla pelin julkaisussa avustanut peliohjainvalmistaja Mad Catz raportoi, että vaikka peli myi periaatteessa ”vahvasti”, jäi sen menekki kuitenkin ennustettua pienemmäksi. Myös Rock Band 4 on sekin kuitenkin saamassa tukea vielä tulevaisuudessa.

Lähde: Activision, Eurogamer

Lisää luettavaa