Muistatko vielä GTA-kehittäjien Agent-pelin? Vanhan PS3-yksinoikeuden tavaramerkit muuttuvat vapaaksi riistaksi

Take-Two näyttää olleen viimein valmis luopumaan Rockstarin Agent-pelin tavaramerkeistä.

24.11.2018 23:15

Peliyhtiö Take-Two on päätynyt luopumaan toisesta Rockstar Gamesin Agent-peliin liittyvästä tavaramerkistään. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston sivuille ilmestyneen ilmoituksen mukaan Take-Two on päättänyt olla uusimatta kyseistä tavamerkkiään ja näin ollen se on istunut hylättynä kuluvan viikon maanantaista alkaen.

Tavaramerkki koskee nimenomaan sanaa ”AGENT”, minkä rinnalla Take-Twolla on ollut vastaavanlainen tavaramerkki pelin tyylitellystä logosta. Logoa koskeva tavaramerkki ei ole toistaiseksi vanhentunut, joskin sekin näyttäisi odottavan parhaillaan uusimispäätöstä Take-Twolta. Hyvin pian voikin olla, että sekin tuomitaan viraston toimesta vielä hylätyksi.

Agent oli vuoden 2009 E3-messuilla paljastettu PlayStation 3:n yksinoikeuspeli, josta ei ole sittemmin juuri kuultu mitään virallista. Kylmän sodan aikaan sijoittunutta vakoojaseikkailua ei ole koskaan julkisesti peruttu ja sille on omistettu vielä itse asiassa oma kotisivu niin kuin myös tuotepaikka Rockstarin omilla sivuilla. Lähes vuosikymmenen kestänyt hiljaisuus on ollut kuitenkin varsin varma merkki siitä, ettei projektia ole enää olemassa. Tavamerkkien hylkäys on aina vain varmempi osoitus tästä.

Viimeksi pelistä kuultiin kolme vuotta sitten, kun siitä ilmestyi julkisuuteen kehityksessä käytettyä taidetta

Projektista vastasi ensisijaisesti Rockstar North, joka vielä noihin aikoihin tunnettiin nimenomaan Grand Theft Auto -pääsarjan osien kehittäjänä. Nykyisin Rockstarin studiot toimivat läheisemmin keskenään ja juuri ulos saapunut Red Dead Redemption 2 oli nimenomaan useamman Rockstar-tiimin yhteistyön tulos.

Lähde: USPTO (1), (2), DualShockers

Lisää luettavaa